Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı ve Yeni Yönetimi Belli Oldu

Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı ve Yeni Yönetimi Belli Oldu
AK Parti Çayeli İlçe Başkanlığı mevcut başkan Ali Kar'la yola devam dedi. İşte Ali Kar'ın yeni yönetim kurulu ekip arkadaşları:

AK Parti Çayeli mevcut ilçe başkanı Ali Kar tek liste ile girdiği seçimi kazanarak yeniden başkan oldu.

Çayeli Öğretmen Evinde yapılan kongreye; Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

ak-parti-cayeli-ali-karla-yola-devam-dedi-2.jpg

Kongre, İlçe başkanı Ali Kar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Kar, konuşmasında, "2009 yılından bu yana AK Parti Çayeli ilçe başkanlığı görevini yerine getirirken bana her zaman destek veren başta AK Parti kurucularından sayın bakanımız Hayati Yazıcı'ya, kurucu il başkanımız ve milletvekilimiz Hasan Karal'a, il başkanımız Hikmet Ayar'a,  il yönetim kurulu üyelerine ve değerli yol arkadaşlarım sizlere teşekkür ediyorum.  Ben ve teşkilatım bütün kesimle diyalog içerisinde olamaya özen göstermişizdir. Görevimizi yürütürken benim ve arkadaşlarımın elbette eksiklikleri olmuştur. Kongremizle birlikte önümüzdeki dönemde çok daha dikkatli olacağız. İlçemizdeki oyları daha da arttırmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

ali-kar-ak-parti-cayeli-ilce-baskani.20141112195302.jpg

İlçe başkanının açılış konuşmasından sonra kongre başkanlık divanı oluşturuldu. İl teşkilat başkanı Avukat Harun Mertoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

ak-parti-cayeli-ali-karla-yola-devam-dedi-1.jpg

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar kongrede yapmış olduğu konuşmada, "Her seçimde bir önceki seçimde almış olduğumuz sonuçları âdete unutarak katlayarak geliyoruz. Aldığımız bütün başarılara rağmen hiçbir zaman gurur yapmadık,  mütevazı bir şekilde görevini yapan bir teşkilat olmanın huzurunu yaşamaya çalıştık. Biliyoruz ki bu başarılarda çok büyük faktörler vardır. Bu başarıların en arka planında en önemli faktör elbette ki parti kurcumuz, dünya lideri, büyük usta Recep Tayyip Erdoğan'dır. O, olmasaydı bu başarılar olmazdı. Daha önce sayın kurucu başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte bu partiyi kuran, bizden birisi olan ve 2011 yılından bu yan Rize milletvekilliğimizi yapan sayın bakanımız Hayati Yazıcı'nın da katkısı çok büyüktür. Bunun bilincindeyiz. Yine hemşerilerimizin ferasetini çok büyük katkısı var, bunu biliyoruz. Ve yine birlik beraberliğimizin, teşkilatlarımdaki alt üst ilişkilerindeki uyumun çok büyük katkısı var, bunu da çok iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Yazıcı ise kongre de yaptığı konuşmada Türkiye'yi 12  yıldan  bu yana AK Parti kadrolarının yönettiğini vurgulayarak, "12 yıldır Türkiye'yi AK Parti kadroları yönetiyor. 12 yılda Türkiye her alan da muazzam bir değişim ve dönüşümü yaşadı. Bunların doğruluğunu ve ölçümünü yapacak rakamlar var. Ama bunu ölçmenin en kısa yolu kıyas yapmaktır. Nasıl bir Türkiye vardı, AK Parti nasıl bir Türkiye'yi devraldı? Ağrı koşullarda bu ülkeyi devraldık. Kime güvendik. Milletimize güvendik. Ve o günden bu yana Türkiye'ye sağladığımız kazanımların arkasında neler var denirse, çok şey var ama bir kaç tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.  Bir defa 12 yıldır bu ülkeyi yöneten ve seçilmiş cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık ve genel başkanlık yaptığı bir partinin yönetim sürecinde hiç bir zaman halkın gündemi ile hükümetin gündemi ayrışmamıştır. Hükümetin gündeminde hep insan olmuştur, vatandaş olmuştur. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük teşkilatıyız. Bunun için kongrelerimiz bir yenileşme, bayrak yarışı şeklinde arkadaşlarımızın görev paylaşımlarının öne sürülmesidir. Bu süreçlerde kişilerle alakalı onların haklarını ihlal edici, insan haklarını ihlal edici söylemlerden uzak durmalıyız. Kongreler sonrasında görev alan arkadaşlarınızın yanında olmak birlikte kolektif siyaset yapmak partimizin önemli bir gereğidir." şeklinde konuştu

Protokol konuşmalarının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider hesap raporu ile tahmini bütçe okundu. Müzakereler sonrasında raporlar ayrı  ayrı  onaylandıktan  sonra  oy birliği ile yönetim kurulu ibra edildi. İlçe seçim kurulu başkanlığının gözetiminde yapılan seçimler ile yönetim kurulu asıl yedek üyeleri ile il delege asıl ve yedek üyelerinin seçimleri yapıldı.

Dilek ve temennilerin ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde Çayeli ilçesinde 422 delegeden 394 delegenin oy kullandığı seçimde oyların tamamını alan mevcut başkan Ali Kar yeniden AK Parti Çayeli İlçe Başkanı oldu.

ak-parti-cayeli-ali-karla-yola-devam-dedi-3.jpg

AK Parti Çayeli İlçesi Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluştu: Başkan Ali Kar, Adnan Girit, Ali Kemal Çetin, Ali İsmail, Ali Şenol Yıldırım, Bayram Ali Sarı, Esra Seyyar, Esra Yazıcı, Fatih Gümüş, Hasan Avcılar, Hasan Kandiş, İpek Hacıoğlu, Mehmet Yaşar Tüysüz, Mehmet Zeki Kantar, Melek Bayraktar, Nedim Sarı, Sinan Erten, Şenay Yücel, Yasin Aslan, Yüksel Sağkol.