AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize'de Sivil Toplum Örgütleriyle Buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize'de Sivil Toplum Örgütleriyle Buluştu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize'de Ovit Tüneli ile Rize-Artvin Havalimanı projesini doğru zamanda hayata geçirdiklerini, Ovit tünelinin tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Türkiye bu anayasa değişikliğini 16 Nisan'da onaylayarak yürürlüğe koyduğu taktirde, Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı 2023 hedeflerine varmada çok daha güçlü, çok daha tempolu, kaynaklarını çok daha iyi kullanabilen, bürokratik süreçlerden zaman kaybı ve tıkanmaya yol açan unsurlardan tasfiye etmiş olarak ilerlemesini sürdürecek." dedi.

Yazıcı, Rize'de AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen Sivil Toplum Örgütleri Buluşmasında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin her dönem önemli projeler ürettiğini söyledi.

Asla olmayacak projeye olur vermediklerini vurgulayan Yazıcı, Rize'de Ovit Tüneli ile Rize-Artvin Havalimanı projesini doğru zamanda hayata geçirdiklerini, Ovit tünelinin tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.

hayati-yazici-rizede-(2)-003.jpg

Siyasetin projeler üzerinden yapıldığını belirten Yazıcı, hizmetlerin daha iyi yapılabilmesi ve çift başlılığın ortadan kalkması için 16 Nisan'da yapılacak referandumun çok önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Mustafa Kemal Atatürk dışında hep tartışmalı geçtiğine dikkati çeken Yazıcı, yetki kavgasının yaşandığını, her cumhurbaşkanlığı seçiminde siyaset mühendislerinin rol oynadığını 2007'de 27 Nisan e-muhtırasının ardından AK Parti'nin halka giderek cumhurbaşkanı seçme yetkisini gerçek sahibi olan halka verdiğini ifade etti.

Yazıcı, yeni anayasa düzenlemesi ile yetkinin gerçek sahibine verildiğine değinerek, "Hükumeti millet seçiyor. Ne zaman? Seçim günü sandıkta. Getirdiğimiz modelde millet bunu onaylar hayata geçerse, bundan böyle Türkiye'de seçimler milletten en az yüzde 50+1 oy alamayan hükümet görev ve yetkisini deruhte edemeyecek. Bu çok güçlü bir hükumet demek. Güçlü icraat yetkileri ile donatılmış bir hükumet modeli inşa edeceğiz." diye konuştu. 

Bazı kesimlerin 'rejim değiştiriyorlar' şeklindeki söylemlerin gerçeğe aykırı olduğunun altını çizen Yazıcı, "İlk başta anlamadılar diye düşünebilirsiniz ama tekrar tekrar söyleyince yalan söylüyorlar. Rejim devlet yönetimi ile ilgili bir kavramdır. Türkiye yapısal kodları itibarıyla üniter bir devlettir. Bölünmez biri bütündür. Rejimin ilk özelliği bu. Diğeri niteliği, Türkiye Devleti bir cumhuriyettir. Türkiye'de rejimin kodları bellidir. Bu alanda bir değişlik var mı? Yok. Hükumet sistemi ile ilgili düzenlemelere gidiyoruz. Arızalı bölümlerini tasfiye ediyor, işlevliğini güçlendirecek bir mekanizma oluşturuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

hayati-yazici-rizede-(3)-003.jpg

TBMM'nin kurulduğu günden bu güne iki kez feshedildiğini anımsatan Yazıcı, şöyle devam etti: "Ne zaman feshedildi? 60 darbesinde ve 80 darbesinde. 15 Temmuz'da da hedeflerine ulaşsaydılar hedeflerinden biri Meclisi bombaladılar. Başarsalar onlar da Meclisi fesih edeceklerdi. Türkiye'yi bölüp parçalatmak için bir zemin hazırlıyorlardı. Onun dışında Meclis hep açıktı. Hiç bir kimsenin aklından Meclisi feshetmek gelmez. Fesih yetkisini birisine vermek de geçmez. Bizim getirdiğimiz düzenleme TBMM seçimlerinin yenilenmesidir. Hem fesih hem yenileme hukuksal kavramlardır ama arasında ölüm ile hayat kadar fark vardır. Fesih ölümdür, yenileme hayattır. Yenileme sorun çözücü bir mekanizmadır."

Türkiye'nin sabah akşam aynı sorunla yatıp kalkma devrinin bitmesi, yetki karmaşasının giderilmesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti: "Konu hakeme götürülüyor. Hakem kim? Millet. Seçim yenilemesi cumhurbaşkanlığı ile Meclis arasındaki denge denetleme işlerini görecek araçsal bir düzenleme getiriyoruz. Tamamen haksız dayanaksız karşıt kampanya yürütülüyor. İnşallah, Türkiye bu anayasa değişikliğini 16 Nisan'da onaylayarak yürürlüğe koyduğu taktirde Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı 2023 hedeflerine varmada çok daha güçlü, çok daha tempolu kaynaklarını çok daha iyi kullanabilen bürokratik süreçlerden zaman kaybı ve tıkanmaya yol açan unsurlardan tasfiye etmiş olarak ilerlemesini sürdürecek."

Daha sonra sivil toplum örgütü temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Hayati Yazıcı, Kuyumcular Çarşısına da geçerek esnaf ziyaretinde bulunarak referandum çalışmaları hakkında bilgi verdi.

hayati-yazici-rizede-(1)-003.jpghayati-yazici-rizede-(4)-004.jpghayati-yazici-rizede-(5)-004.jpg