AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli Rize’de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli Rize’de
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli Rize’ye gelerek 16 Nisan’da yapılacak olan referandum kapsamında yürütülen çalışmalar ve ziyaretlere katıldı.

Rize kökenli Milletvekili Dişli’ye ziyaretlerinde AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Sakarya Eski Milletvekili Ali İnci, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer eşlik etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal,  öncelikle Salarha Sporcu Eğitim Merkezi’ne ziyarette bulundu. Burada partililer, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Dişli ve Karal, hem bölge sorunlarını halktan dinledi, hem de 16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-saban-disli-rize’de-(1).jpg

Rize’nin dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın şehir olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, “Şuanda bütün Avrupa ayağa kalkmış dünya liderimizin önünü kesmeye çalışıyor. Türkiye artık 2002 Türkiye’si değil. 2002’de 2 Bin 500 dolar olan kişi başına milli gelir 17 Bin dolara çıkmıştır. Artık biz Türkiye’nin önüne 2023 hedeflerini koyuyoruz.  Yani Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak.” dedi.

DİŞLİ: “AVRUPA’YA EN GÜZEL CEVABI HALKIMIZ 16 NİSAN’DA VERECEĞİZ”

ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-saban-disli-rize’de-(2).jpg

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında diktatör ve özgürlükleri kaldırıyor yakıştırmaları yapıldığını söyleyen Dişli, “Avrupa’ya baktığımız zaman bizlere ve liderimize yapılan bu eleştirilerin aynısı yapılıyor. Hani özgürlük hani demokrasi nerede, yok. Bu sıkıntılı dönemi atlatmamız lazım. Hayatımın hiçbir döneminde Türkiye’ye bu kadar taraflı saldırı olmadı. Türkiye’nin T’sini anmayan Avrupa ülkelerine şimdi bakıyoruz ki, Türkçe olarak referandumda hayır oyu kullanın diyor. İsviçre’de bir gazete diyor ki, burası özgür bir ülke. Türkiye’de özgürlük yok ve daha da kısılacak. İsviçre’de yaşayan Türk’ler siz bu referanduma evet verirseniz burada evet verenlerin yaşama hakkı yok, gidin Türkiye’ye diyorlar. Almanya, Hollanda ve Avusturya’da yapılanları da biliyorsunuz. Türkiye karşıtları ayaklandı; ancak Avrupa’ya en güzel cevabı halkımız hak ettikleri şekilde verecektir.” İfadelerini kullandı. 16 Nisan’dan sonra Cumhurbaşkanı’nın her attığı adımdan sorumlu olacağını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, devlette çift başlı sistemi kaldıracaklarını belirtti. Sürekli bu parlamenter sisteminin kriz doğurmaya hazır olduğunu da sözlerine ekleyen Dişli Rize’nin Türkiye’de en fazla oyu alan il olacağına inandığını söyledi.

ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-saban-disli-rize’de-(7).jpg

KARAL: “TÜRKİYE’DE NE KADAR AZ BAŞ O KADAR FAZLA AŞ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin konuşmasının ardından AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal açıklamalarda bulundu. Karal, “Türkiye’nin geleceği, büyümesi ve bölgesinde gündem belirleyen ülke konumuna gelmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz. Yeni sistemde çift başlılığı kaldıracağız. Ankara’da ne kadar az baş o kadar fazla aş. Burada aştan kastımız berekettir. Hayatın her alanında daha aktif ve etkin çalışmalar yapılabilmesi için, Türkiye’de bürokratik anlayışın aza indirgenmesi için bu yeni modele süratle ihtiyacımız var. Bu anlamda siyasi hareketimize destek vereceğinizden şüphemiz yok.” İfadelerini kullandı.

KARAL: “RİZE’MİZDEN EN YÜKSEK OY ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”

ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-saban-disli-rize’de-(5).jpg

16 Nisan’ın gerek Rize gerek Türkiye gerekse de İslam dünyası için EVET’li bir gün olmasını dilediğini söyleyen Karal “Bizim Rize’mizde ALLAH’a şükür bir sıkıntımız yok. Siyasi liderimizin memleketinde zaten hemşerileri kendilerine bu zaman kadar desteği verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Sonuçta bu bir seçim değildir, siyasi partileri oylamıyoruz. Ülkemizin geleceğini oyluyoruz. Referandumun iktidar mücadelesi değil ülkenin bir beka mücadelesi olduğunu sıklıkla ifade etmeliyiz. Rize, referandumda Türkiye’de en yüksek oyu alan il olacaktır. Liderimize bu sonucu en güzel şekilde göstermek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve beraberindekiler bugünkü ziyaretlerini Salarha ve Muradiye Beldeleri ile Andon Bölgesi’nde gerçekleştirdi. Buralarda esnaf ziyaretleri yapan Dişli ve Karal, halkla bir araya geldi.

ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-saban-disli-rize’de-(4).jpgak-parti-genel-baskan-yardimcisi-saban-disli-rize’de-(6).jpg

ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-saban-disli-rize’de-1.jpg