AK Parti iftarda buluştu

AK Parti iftarda buluştu
AKP Rize il başkanlığının düzenlediği iftar programında pek çok kurucu üye ve eski-yeni yöneticiler tam bir dayanışma örneği sergilediler.

Programa Ak Parti Rize Milletvekillerimiz Ali Bayramoğlu ve Lütffi Çırakoğlu, Ak Parti Rize eski Milletvekilimiz İmdat Sütlüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Ak Parti il yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan İl Başkanımız Hasan Karal, Bir ramazan ruhunu birlikte yaşamak üzere iftar davetimize katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

ak-parti.jpg

14 Ağustos 2001 büyük bir heyecanla partimizi birlikte kurduğumuz tarih olduğunu belirten Karal, ‘’Ancak bunun bir arka planı vardır. Kurucu il başkanı olarak görev bana verildiğinde her birinizle ayrı ayrı görüştüm. Uzun istişareler yaptık. Heyecanlıydık ve heyecanımızda haklıydık; çünkü 2 yıl sonra, dünyada bir benzerinin görülmediği, 3’te 2 çoğunlukla iktidar olduk. İktidara yürüyüş sürecimizde sizler hep yanımızda oldunuz, omuz verdiniz, moral yüklediniz. Şöyle baktığım zaman ben hala o heyecanı güzel yüzlerinizde görebiliyorum. Şimdi bir kez daha görev omzumuza yüklendi. Görevden kaçmayacağız, yapılması gereken güzellikleri hep beraber yapacak ve önümüzdeki seçimlerde Rize’ye, Rizeliye ve Başbakanımıza yakışan sonucu inşallah alacağız.  .

Bir davayı, oluşumu yok eden iç çekişmenin olduğunu kaydeden Karal şöyle devam etti; ‘’Biz; bir vücuduz. Vücudun herhangi bir organı ağrısa ah ederiz. Partimizin her kademesindeki görevli arkadaşlarımız, Ak Parti vücudunun organları gibidir. Yaralarımızı birlikte saracak, ağrılarımızı beraber dindirecek ve sağlam bir vücutla başta Rize olmak üzere tüm Türkiye’yi kucaklayacağız Zaman, birlik ve beraberliğimizi kuşanmak ve pekiştirmek zamanıdır. Kimseyi kırmadan, ama zillete de düşmeden yolumuza azimle devam etmeliyiz. Öyleyse; Köy ve mahallelerimizdeki teşkilat başkanlarından, ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımızdan, belediye başkanlarımıza, halkımızın her kesiminden milletvekillerimize kadar bir seferberlik ilan etmeliyiz. Bu seferberlik, gönlün potasında demlenirken, halkımıza kendimizi tanıtmak için de bir fırsat oluşturmalıdır. Evet, halkımız bizi tanıyor, ama daha yakından, özümüzle tanımalıdır. Böyle olunca, kendileriyle kucaklaşmak ve birlikte yürümek kaçınılmazdır.’’

Allah’a şükürler olsun, teşkilatlarımızla, millet vekillerimizle, belediyelerimizle büyük bir uyum içindeyiz. Bu kadar olumlu bir yapılanmanın neticesi de müspet ve sevindirici olmalıdır, inşallah olacaktır. Halkımız bizim duruşumuzu yakından izlemektedir. Birlik ve beraberliğimiz, hoşgörümüz halkımızı sevindirmektedir. Bu sevinci her yerde gözlemliyor ve biz de seviniyoruz. Yeniden herkesle kucaklaşmak, bütün birimlerimizle sanki seçim var gibi bir aşkla çalışmak, inanıyorum ki sizlerin de talebidir. Öyleyse yeniden sahalara iniyoruz. Heyecanla ve her türlü çabayla gönül vereceğinize, güç vereceğinize inanıyorum. Ramazanınızın hayırlara vesile olmasını diliyor, iftarımıza katıldığınız için de tekrar hepinize teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.