AK Parti İkizdere İlçe Başkanı Havuz: Cumhurbaşkanımızın Rize Programında İkizdere Organik Çay Fabrikasının Temel Atma Törenini Gerçekleştirmeyi Planlıyoruz

AK Parti İkizdere İlçe Başkanı Havuz: Cumhurbaşkanımızın Rize Programında İkizdere Organik Çay Fabrikasının Temel Atma Törenini Gerçekleştirmeyi Planlıyoruz
AK Parti İkizdere İlçe Başkanı Mustafa Havuz, ÇAYKUR tarafından ilçede yapılacak olan İkizdere Organik Çay Fabrikası’nın temel atma töreninin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize programı içerisinde yapılmasının planlandığını kaydetti.

AK Parti İkizdere İlçe Başkanı Mustafa Havuz, beraberinde, ilçe yönetim kurulu, İl Genel Meclis ve belediye meclis üyeleri ile birlikte ÇAYKUR tarafından ilçede yapılacak olan İkizdere Organik Çay Fabrikası’nın temel atma çalışmalarının yapıldığı arazide incelemelerde bulundu. İlçe Başkanı Havuz incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan Rize Artvin Havalimanı töreni sırasında İkizdere Organik Çay Fabrikası’nın temel atma töreninin de yapılmasının planlandığını belirterek, fabrikanın yılsonuna doğru bitirileceğini ve 2023 yılı kampanya döneminde ise üretime geçeceğini kaydetti.

İkizdere’deki arazi kıtlığı nedeniyle ÇAYKUR tarafından istenilen metrekarenin tamamlanması için uzun yıllar mahkeme süreçleriyle meşgul olduklarını kaydeden İlçe Başkanı Havuz, “İlçemizde arazi kıtlığı sebebiyle bir türlü hayata geçiremediğimiz İkizdere Organik Çay Fabrikamıza sonunda kavuşuyoruz. ÇAYKUR tarafından istenilen metrekarenin tamamlanması için uzun yıllar mahkeme süreçleriyle meşgul olduk. 2021 yılında arazi probleminin hallolması ile fabrikaya dönük çalışmalara başlandı. Bugün geldiğimiz aşamada ise ihaleyi alan firmaya arazi teslimi yapıldı ve inşaat çalışmasına başlandı.” dedi.

İlçe Başkanı Havuz, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşecek olan Rize-Artvin Havalimanı açılışında, fabrikanın temel atma töreninin yapılmasının planlandığını ifade ederek, “Yaklaşık 100 ton kapasiteli fabrikamızın inşaat kısmı yıl sonuna doğru bitirilecek. 2023 yılı kampanya döneminde ise üretime geçirilecektir. 8 dönüm arazi üzerine kurulacak olan fabrikamız 4 katlı ve modern bir üretim tesisi olacak.

Takıldığınız her noktada desteklerini bizden esirgemeyen ve projenin bu aşamaya gelmesinde çok büyük emekleri olan değerli Milletvekillerimiz Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak ve Muhammed Avcı, İl Başkanımız İshak Alim, ÇAYKUR Genel Müdürümüz Yusuf Ziya Alim'e ve projeye başlama talimatını veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşkilatımız ve ilçemiz adına teşekkürlerimi sunarım.” diye konuştu.

ak-parti-ikizdere-ilce-baskani-mustafa-havuz-ikizdere-organik-cay-fabrikasinin-temel-atma-toreninin-cumhurbaskani-erdoganin-rize-programi-icerisinde-yapilmasinin-planlaniyor-5.jpgak-parti-ikizdere-ilce-baskani-mustafa-havuz-ikizdere-organik-cay-fabrikasinin-temel-atma-toreninin-cumhurbaskani-erdoganin-rize-programi-icerisinde-yapilmasinin-planlaniyor-8.jpgak-parti-ikizdere-ilce-baskani-mustafa-havuz-ikizdere-organik-cay-fabrikasinin-temel-atma-toreninin-cumhurbaskani-erdoganin-rize-programi-icerisinde-yapilmasinin-planlaniyor-1.jpgak-parti-ikizdere-ilce-baskani-mustafa-havuz-ikizdere-organik-cay-fabrikasinin-temel-atma-toreninin-cumhurbaskani-erdoganin-rize-programi-icerisinde-yapilmasinin-planlaniyor-7.jpgak-parti-ikizdere-ilce-baskani-mustafa-havuz-ikizdere-organik-cay-fabrikasinin-temel-atma-toreninin-cumhurbaskani-erdoganin-rize-programi-icerisinde-yapilmasinin-planlaniyor-4.jpgak-parti-ikizdere-ilce-baskani-mustafa-havuz-ikizdere-organik-cay-fabrikasinin-temel-atma-toreninin-cumhurbaskani-erdoganin-rize-programi-icerisinde-yapilmasinin-planlaniyor-3.jpgak-parti-ikizdere-ilce-baskani-mustafa-havuz-ikizdere-organik-cay-fabrikasinin-temel-atma-toreninin-cumhurbaskani-erdoganin-rize-programi-icerisinde-yapilmasinin-planlaniyor-9.jpgak-parti-ikizdere-ilce-baskani-mustafa-havuz-ikizdere-organik-cay-fabrikasinin-temel-atma-toreninin-cumhurbaskani-erdoganin-rize-programi-icerisinde-yapilmasinin-planlaniyor-2.jpgak-parti-ikizdere-ilce-baskani-mustafa-havuz-ikizdere-organik-cay-fabrikasinin-temel-atma-toreninin-cumhurbaskani-erdoganin-rize-programi-icerisinde-yapilmasinin-planlaniyor-6.jpg