Ak Parti İl Başkanı ve Yönetimi İstifa Etti

Ak Parti İl Başkanı ve Yönetimi İstifa Etti
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç, parti binasında basın açıklaması yaparak ekibi ile istifa ettiğini açıkladı

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç, bugün saat 15.00'da il başkanlığı binasında basın açıklaması yaparak istifa kararlarını açıkladı.

Ak Parti Genel merkez Yönetimi Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç'in istifasını istemişti.

Ahmet Metin Genç ve Ekibi istifa etti.

Genel Merkez'de yaptığı görüşmenin ardından Trabzon'a dönerek arkadaşlarıyla da bir değerlendirme yaptığını söyleyen Ahmet Metin Genç “Konuyu arkadaşlarımızla enine boyuna değerlendirdik. Hiçbir zaman Ak Partililiğimizi tartıştırmadık ve tartıştırmayacağız da. Arkadaşlarımızla birlikte partimize zarar vermemek tartışılmasına müsaade etmemek düşüncesi içerisinde istifa kararı aldık. Kararımızın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Parti il binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Ankara'ya gidiş gelişlerinin sürekli tartışıldığını söyledi.

Başkan Genç,  basının özellikle Ankara'ya gidiş gelişlerinde hep gündemde tutmaya çalıştığına vurgu yaptı. Genç açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Biz hiçbir zaman partimizi ve partiliğimizi tartıştırmadık, tartıştırmayacağız ve geldiğimiz noktayı da bu bağlamda değerlendirerek bütün arkadaşlarımla beraber partimizin bu konuda hala tartışılmasına müsaade edilmemesi adına bütün yönetici arkadaşlarımla beraber istifa kararı aldık. İnşallah bu kararımız partimiz için de Trabzon'umuz için de bütün arkadaşlarımız için de hayırlı olmasını diliyorum. Bu partiye girdiğim ilk günden itibaren hiçbir zaman partideki konumumu bir makam mevki hesabıyla yapmadım. Siyasette liyakat tabiî ki önemlidir. Bu geldiğim makamlara teşkilatlarım ve genel merkezim tarafından layık görülerek geldim. Ancak aynı ben siyasi partiye ilk kez katıldıktan on ay sonra da il başkanı olmuştum. Dolayısıyla bütün makamların bu tür görevleri tamamen Cenab-ı Allah'ın nasibi ve iradesi doğrultusunda oluştuğuna inananlardanım. Bu geldiğimiz noktayı bu baştan değerlendirerek bizler AK Partimizin üstlendiği misyonu bölgemizde üstlendiği misyonu ve bu misyon adına ülkenin daha çok ihtiyaçlarını göz önüne alarak sadece il başkanlığından ve il yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ediyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren gerek teştkilat çalışmalarımız olsun gerek iktidar partisi olduğumuz için alacağı hizmetler bakımından olsun öncelikle tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma ilçe ve teşkilat başkanlarıma seçilmiş tüm kademedeki arkadaşlarıma yöneticilerim adına teşekkür ediyorum. Bizden sonra görevi bayrağı devralacak arkadaşlarıma da yürekten başarılar diliyorum.

Maalesef bazı basın organlarımızda sanki Ahmet Metin Genç Başbakanımızla bir pazarlık yapmış gibi “Siz böyle yapın biz de bakarız gibi”  bir algı oluştu bu çirkin, yalan ve yanlış bir olgu. Asla doğru değildir. Ülkemin partime olan ihtiyacını dünyanın Ak partiye olan ihtiyacını göz önüne aldığımızda bizler partimizin çatısı altında benim için sade bir üye olmak bile onur vesilesidir. Bu ifadeleri kullanan bir kişi olarak partimizde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Çünkü ben bu işi demokrasi adı altında konumlandırmak isteyenler için söylüyorum; hatırlayınız, tv programlarında da sürekli ifade ettiğim bir husus vardı A. Metin Genç 67in kongre sürecinde mutlaka il başkanı olup olmama değil Türkiye'nin meselesidir. Türkiye'nin bütününü kucaklayan bir meseledir. Bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Ne başbakanım böyle bir ihtiyacı olur ne de bizim böyle bir talebimiz olur.

“Kamuoyu şunu merak ediyor, A. Metin Genç bir kongreden çıkmış, delegenin iradesiyle seçilmiş neden istifaları istendi, sadece sizin için değil, parti teşkilatında ülke geneli için neden böyle bir operasyona gidildi Bakının böyle bir olay için yönlendirildiğini mi düşünüyorsunuz? Yönündeki bir soruya da,  Genç  şu yanıtı verdi

Elimde öyle bir emare olsa bunu şu anda açıklarım. Ancak basının yönlendirilmiş olduğunu düşünmüş, bir basın mensubunun yorumu olarak da manidardır. Sizin böyle düşünmeniz Trabzon basını adına manidardır. Basının Anayasa ile teminat altına alınmış hür ve dokunulmaz düşünceleri hür bir şekilde kamuoyuna yansıtmak gibi bir işleri olduğuna samimi düşüncedeyim. Kamuoyu adına çok önemli bir işlev üstlendiğini düşünmekteyim. Bu yorumu Trabzon basınının kendi içinde enine boyuna değerlendirmesi gerektiği kanısındayım. Her gidiş gelişte aynı yorumlar rahatsız edici oldu. Partimizin ülke genelindeki sürecini, Türkiye'nin durumunu da enine boyuna değerlendirdik ve böyle karar verdik. Diğer illerle ilgili olarak çok detay bilgi sahibi olmadığım için yorum yapmam doğru olmaz. Ben genel merkezin ya da Başbakanın biz sizi görevden alacağız istifa edin şeklinde açık bir tavırları olmamıştır. Biz görüşüyorken basın kamuoylu bunları görevden aldılar yönünde eleştirileri oldu. Ben net ifade ediyorum, bu şekilde bir tavırla karşı karşıya kalmadık.

İl Başkanı Genç, “Bu süreci bilseydiniz seçim sürecinde yine aday olur muydunuz” yönündeki soruya ise şu şekilde yanıt verdi: “Ben arkadaşlarımla beraber kongre sürecinden önce toplantı yaptım,şayet bizzat sayın başbakanımız tarafından aday olun olmayın gibi bir önerisi olursa ona göre karar vereceğimizi söyledim. Çünkü beyanım başbakanımıza rağmen aday olmayacağım yönündeydi bize böyle bir talimat gelmedi. Kendi içerisinde o süreç çok konuşuldu biz de ona göre karar verdik. Aynı şartlarda yine kongre süreci olsa demokrasi adına bu süreç çok tartışılıyor belki yine aday olurdum.

Eğer kongreye sokulmasaydık, bu anti demokratik bir uygulama olurdu, ancak basına yansıyan, 'anti demokratik şeklindeki tanımlamalar benim düşüncem değil. Parti içi demokrasi mücadelesi yapan bir kişi olarak böyle bir adlandırma yapmadık. Bir sürü spekülasyon oldu Trabzon kamuoyunda, Trabzon dinamik bir şehir bu tür söylemlerin sıkça dile getirildiği bir dönem.

Teşkilatınızın bu haberlerin yapılmasında suçu yok muydu? Gazetecilere dedikodu vari söylemlerle yanıt veriliyordu. Neden samimi bir şekilde net cevap vermiyor sunuz da spekülatif cevaplar veriyordunuz şeklindeki soruya Genç şu karşılığı verdi: “Basın merak edecek soracak ama biz şayet partiliysek parti teşkilatının konusunu basınla sürekli paylaşmak zorunda değiliz. Siz buna rağmen o tür dedikodularla yorum yapacaksınız o da sizin tercihiniz"

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/trabzon-ak-partide-deprem-11673.htm