AK Parti İspir İlçe Başkanı Çetinkaya teröristlerin elinden kaçtı

AK Parti İspir İlçe Başkanı Çetinkaya teröristlerin elinden kaçtı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Yeşilyurt, terör örgütü PKK üyeleri tarafından 2 gün önce kaçırılan AK Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya'nın, teröristlerin elinden kaçarak kurtulduğunu bildirdi.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 gün önce Erzurum'dan Şanlıurfa'ya giderken, Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasında bir noktada otomobili durdurularak terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan partilerinin İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya'nın, bu sabah teröristlerin uyumasından yararlanarak kaçmayı başardığını belirtti. 

Sağlık durumu iyi

Çetinkaya ile telefonla görüştüğünü ifade eden Yeşilyurt, şunları söyledi: "İlçe başkanımız, içinde tutulduğu mağarada sabah namazına uyanmış ve Yasin okuyormuş. Etrafına baktığında teröristlerin uyuduğunu görmüş. Silahları ellerinde uyuyan kişilerin tam olarak uyuyup uyumadığını kontrol için ses çıkarmış. Uyuduklarına kanaat getirince de iple bağlı ellerini taşlara sürterek çözmüş ve mağaradan kaçmayı başarmış. Yaklaşık 15 kilometre kaçarak bir köye sığınmış. Şu anda Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir jandarma karakolunda bekliyor. Kendisiyle görüştüm ve sağlık durumu iyi."

Kaçırma olayı 29 Mart Salı günü Bingöl'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçeleri arasında meydana gelmişti. Mandıra işleten ağabeyi Şahin Çetinkaya ile birlikte Erzurum'dan Şanlıurfa'ya gitmek için yola çıkan AK Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya'nın içinde bulunduğu otomobilin önü, teröristler tarafından kesilmişti. Teröristler İlçe Başkanı olduğunu öğrendikleri Salih Zeki Çetinkaya'yı yanlarına alarak bölgeden uzaklaşmıştı.