AK Parti Kongre Sürecine Giriyor

AK Parti Kongre Sürecine Giriyor
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kongre süreçlerinin yaklaştığını belirterek il kongrelerini Mayıs-Haziran ayı itibariyle başlatacaklarını söyledi.

AK Parti Rize Teşkilatlarının Ekim ayı ilçe danışma toplantıları bugün gerçekleştirilen 5 ilçe danışma meclisi toplantısı ile tamamlandı. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kongre süreçlerinin yaklaştığını belirterek, belde kongreleriyle başlatacakları süreçte il kongrelerini  2020 Mayıs-Haziran ayı itibariyle başlatacaklarını söyledi. AK Parti’de ilk il kongresinin geçen yıl olduğu gibi yine Rize'de olması ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kongreye katılması bekleniyor.

Teşkilat içi çalışmaların değerlendirildiği İlçe danışma meclisi toplantıları kapsamında Ardeşen, Çamlıhemşin, Pazar, Fındıklı ve Çayeli ilçe danışma meclisi programları düzenlendi.

ak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(1).jpg

İlçelerde gerçekleştirilen toplantılara; AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Genel Merkez İl Koordinatörü Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, İl Başkanı İshak Alim, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe koordinatörleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, ilçe kadın kolu teşkilatı, ilçe gençlik kolu teşkilatı, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle başkanları katıldı.

Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı, Çayeli, Ardeşen, Fındıklı ve Pazar İlçe danışma meclisi toplantılarına katılırken, Genel Merkez İl Koordinatörü Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve İl Başkanı İshak Alim’de Çamlıhemşin ve Pazar ilçe Danışma Meclisi toplantılarına katıldı.

ak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(2).jpg

İlçe başkanlarının açılış konuşmalarıyla başlayan toplantılarda ilçe ana kademe, kadın kolu ve gençlik kolu teşkilatları son bir ay içerisindeki faaliyet raporlarını okudular. İlçe ve belde belediye başkanları belediyelerin faaliyetleri hakkında sunumlar yaptılar. Faaliyet raporlarının ardından sunumların müzakereleri yapıldı. Toplantılarda teşkilat içi faaliyetler değerlendirilirken ülke gündemi ve yereldeki yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili istişarede bulunuldu.

Milletvekili Avcı, ilçe danışma meclisi toplantılarının önemine değinerek, “Mühim olan şey birlik ve beraberlik içinde bir dava ruhuyla kardeşlik hukuku içinde yol alabilmektir. Siyaset herkesin aynı anda aynı şeyi düşündüğü bir organizasyon değil. Aynı anda hepimizin farklı farklı şeyler düşünebildiği bir ortamdır. Esasında da bu bizim zenginliğimizdir. Çoğulcu demokrasilerde en önemli husus herkesin fikrini özgürce beyan edebiliyor olmasıdır. Parti içinde de bu demokrasiyi ayakta tuttuğumuz sürece bu zenginliğimizi muhafaza edebiliriz.” dedi.

ak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(3).jpg

Kongre sürecini değerlendiren Milletvekili Avcı, “Kongre süreçlerimiz yaklaşıyor. Belde kongrelerimizi en kısa zamanda tamamlayacağız. Ocak ayı itibariyle de ilçe kongrelerimize geçmiş olacağız. İlçe kongrelerimizi tamamladıktan sonra kadın kolu ve gençlik kolu kongrelerimizi de tamamlayıp il kongremize hazır hale geleceğiz. Mayıs-Haziran ayı itibariyle de il kongrelerimizi başlatacağız. Önümüzdeki yılın sonuna doğru da büyük kongremizi yaparak sürecimizi bir yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Genel merkez teşkilat başkanlığı olarak bu planlamayı yaptık. Kongreler bizim için bir yenilenme ve tazelenme dönemidir. Birliğimizin ve beraberliğimizin pekiştiği kongreler yapıyoruz. Diğer siyasi partilere oranla baktığımız zaman onlarda ihtilafların, ayrışmaların tekraren su yüzüne çıktığı ortamlar olsa da bizim kongrelerimiz birleşmenin ve güçlenmenin vesilesi olması dolaysıyla diğer siyasi partilerden bir farklılık ortaya koyuyor. Bu kongrelerde de bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımızla el ele vererek çok güçlü bir AK Parti teşkilatı ortaya koya bilmenin gayreti içinde olacağız.” diye konuştu

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, istişareye önem veren bir teşkilat olduklarını belirterek, “ İlçe Danışma toplantılarımızda haziruna danışarak fikir telakkileri gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Biz güçlü bir aileyiz. Aile hukuku içerisinde çalışmalarımızı inşallah yarınlara hep beraber götürmeye gayret edeceğiz. Danışma toplantıları daha çok fikir alışverişinde bulunulması gereken toplantılardır. “Barika-i hakikat, müsademe-i efkârdan doğar”. Biz buna inanıyoruz. İstişareye önem veriyoruz. İstişarelerimizi oluşturarak, daha iyiyi hedefleyeceğiz. Her zaman ilk günkü aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Biz heyecanımızı çalışma azmimizi sürekli diri tutan bir aileyiz. Bizim hayallerimiz var, hedeflerimiz var. Teşkilatımızla kuruluşundan bugüne kadar görev yapan, fedakarca çalışan tüm teşkilat mensuplarımıza tekraren çok teşekkür ediyorum. Tüm gayretli çalışmaları için kendilerine müteşekkiriz. Bu arada geçtiğimiz günlerde başlatılan Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla kahraman ordumuza Rabbimden kolaylıklar diliyorum. İnşallah burunları bile kanamadan başarılı bir şekilde bu harekatı tamamlayarak, yurdumuza dönmelerini Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

ak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(4).jpg

AK Parti genel Merkez İl Koordinatörü Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise yaptığı konuşmada “Rize ve Karadeniz bölgesi bu ülkenin her zaman çimentosu olmuştur. Bunun için ne kadar minnet borcumuz olsa azdır. Şükran borcumuz hizmet borcumuz sizlere hep var. Nefesimizin son anına kadar yetkili arkadaşlarımızla birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Ülkemizin coğrafyasına baktığımızda fırsatları ve sıkıntıları olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Fırsatları gerçekten Cennet bir ülkemiz var. Enerji kaynakları ve jeopolitik önemine bakacak olursak çok önemli konuma sahip kilit bir ülkede yaşıyoruz. Bu konumu dolayısıyla birçok güçlü ülkenin hedefi haline gelmiş bir ülkeyiz. Son dönemlerde hamdolsun Mevla’ya milletimizin şiarı olan, bir medeniyet ülküsü olan, onu kurmak için çaba sarf eden bir AK Parti ailesi var. Ve tarihe geçmek, hoş seda bırakmak, Ümmete bir istikamet verebilmek adına kendi ömrünü ve hayatını vakfetmeyi kendine şiar edinmiş bir liderimiz ve onun etrafında olan sizler milletimiz ve değerli kadroları var.

Sadece kapalı kapılar arkasında değil dünyanın her kurulunda, kuruluşunda bizim üye olduğumuz, birleşmiş milletlerden tutunda NATO’ya kadar tüm toplantılarda açıkça bu yanlışların bu gidişatın dünyaya huzur vermediğini, üretilmiş olan güzelliklerin yok edildiğini, adaletsizliklerin çoğaltıldığını, anarşinin çoğaldığını haksızlıkları anarşi ve terör yoluyla elde etmek isteyenlerin çoğaldığını yüzlerine açıkça söyleyen bir Cumhurbaşkanımız var ve onun arakasında duran sizler AK Parti ve Türk Milleti var. Allah’a hamdolsun bugün ülkemiz bırakın kendi coğrafyasında bölgesel güç olmayı, küresel güç olmuştur. O da sizin evladınız hepimizin büyüğü Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşları sayesinde olmuştur. İşte bu bilinç içerisinde bu coğrafya da bugün çok daha fazla birliğe beraberliğe, eksiklerimizi daha fazla tamamlamaya gönül kırgınlıklarımızı gidermeye çok daha fazla ihtiyacımız var. Asıl mesele budur.“ dedi.

ak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(5).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(6).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(7).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(8).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(9).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(10).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(11).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(12).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(13).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(14).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(15).jpgak-parti-rize-teskilatlari-ekim-ayi-ilce-danisma-toplantilari-bugun-gerceklestirilen-5-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-ile-tamamlandi-(16).jpg