AK Parti kuruluşunu Kürtçe mevlitle kutlayacak

AK Parti kuruluşunu Kürtçe mevlitle kutlayacak
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partilerinin 12. kuruluş yıl dönümünü okutacakları Kürtçe mevlitle kutlayacaklarını söyledi.

Altaç, "Partimizin kuruluş yıl dönümünde Ulu Camii'nde Kürtçe mevlit okutacağız. Halkın katılımıyla kutlamamızı yapacağız." dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. AK Diyarbakır yönetimi, gençlik ve kadın kolları başkanlarının da katıldığı basın toplantısında konuşan Altaç, yarın Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii'nde ikindi namazından sonra okutacakları Kürtçe mevlitle kutlamaların başlayacağını söyledi. Altaç, cami programından sonra kuruluş yıl dönümü kutlamalarının il başkanlığı binasında devam edeceğini dile getirdi.

AK Parti'nin 12 yıldır yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Altaç, muhtar bile olamaz denilen kadroların ülkeyi şaha kaldırdığını söyledi. Altaç, "Ülke olarak develüasyonlardan, enflasyonlardan, doların bir gece de yüzde 50 prim yaptığı günlerden kurtulduk. Biz bu 12 yılda kardeşliği, huzuru ve birliği tekrar tesis etme anlamında ciddi hamleler gerçekleştirdik." dedi.

AK Parti döneminde Türkiye'de çok büyük projelerin gerçekleştirildiğini, sağlıkta, eğitimde, ekonomi ve diğer alanlarda ciddi reformlar yapıldığını anlatan Altaç, bunların yanında 'Yüzyılın projesi' diye tabir edilen çözüm sürecini başlattıklarını kaydetti. Çözüm sürecinin, 2002'den bu yana yapılan yasal ve anayasal düzenlemelerle başladığını dile getiren Altaç, "Bu süreci başlatmak ve bu aşamaya getirmek kolay değildir tabii. Devlet Güvenlik Mahkemeleri kaldırıldı, Anayasal değişiklikler yapıldı, bölgede köyleri yakılan vatandaşların tazminatı ödendi, siyasi partiler kanununda değişiklik yapıldı, anadilde eğitimin önü açıldı, Kürtçe okullarda seçmeli ders olarak seçilmeye başlandı... Evet bütün bunları yapmasaydık bugün çözüm süreci olmayabilirdi. Bugünlere kolay gelmedik, biz bugünlere gelirken onlarca kez darbecilerle, partinin kapatma davasıyla karşı karşı kaldık. Bugün süreç bu aşamaya geldi. Bundan sonra daha aktif olarak görev yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

"BDP'NİN 15 AĞUSTOS KUTLAMASI PROVOKASYONU BERABERİNDE GETİREBİLİR"

AK Parti İl Başkanı Altaç, terör örgütü PKK'nın ilk silahlı eyleme başladığı tarih olan 15 Ağustos'u bayram ilan etmesi, BDP'nin kutlamalar için çağrıda bulunmasını eleştirdi. Çözüm sürecinin hassas bir noktada olduğunu ve herkesin çok hassas davranması gerektiğini dile getiren Altaç, "Biz bu noktaya kolay gelmedik, ağır bedeller ödedik. 10 binlerce insanımız hayatını kaybetti. Kaybettiğimiz insanların sayısını bile tam bilmiyoruz. Bu saatten sonra artık bedeller ödemek istemiyoruz." ifadesini kullandı.

Terör örgütünün asayiş ekipleri kurması ve 15 Ağustos'u bayram ilan etmesinin provokasyona açık adımlar olduğunu dile getiren Altaç, "Böyle bir durumda süreç her an zarar görebilir. Süreç zarar görürse halk buna neden olanlardan hesap soracaktır. Biz çok hassas davranıyoruz. Bayramda BDP'li kardeşlerimizi ziyaret ettik. Diyarbakır'ın şiddetle, molotofla değil medeniyetiyle, tarihiyle anılmasını artık istiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.