Ak Parti Merkez'de Toplandı

Ak Parti Merkez'de Toplandı
Ak Parti Rize Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Toplantıya, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Ak Parti İl Başkan Vekili İshak Alim, eski il başkanları Hikmet Ayar ve Yılmaz Katmer, Ak Parti Eski Teşkilat Başkanı Harun Mertoğlu, başkan yardımcıları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

ak-parti-rize.20150126181206.jpg

Önümüzdeki seçim sürecinde çok önemli bir sürece gireceklerini belirten Ak Parti Rize Merkezi İlçe Başkanı Sadettin Türüt, "Bu imtihandan yüzümüzün akıyla çıkabilmek için biz, cüzi irademiz dahilinde yapabileceğimizin en iyisini yaparak elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

sadettin-turut.20150126181344.jpg

BAŞKAN KASAP PROJELERİN İLERLEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Projelerin tamamına yakını üzerinde çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "İnşallah önümüzdeki günlerde bunları bir bir uygulamaya koyacağız. Vatandaşlarımızın bu manada elbette beklentileri yüksek, bir an önce büyük projelerimizden birinin en azından başlamasını istiyorlar, çok yakın bir zamanda bunlara sırasıyla başlayacağımızın müjdesini buradan verebilirim" dedi.

resat-kasap.20150126181404.jpg

Timya Vadisi, Teleferik, Cumhuriyet Meydanı ve Sahil Külliye Projesi'ne değinen Başkan Kasap, "Timya Vadisi Projesi'nin ihalesi tamamlandı, önümüzdeki günlerde ihaleyi kazanan ilgili müteahit ile belediye arasındaki protokol sonucunda hemen inşaat başlayacaktır. Diğer bir taraftan teleferikle ilgili çalışmalarımızda 30 dönümlük kamulaştırma çalışmasını hemen hemen tamamladık. Teleferik projemizi öncelikli olarak Rize sermayesiyle yapmak istiyoruz. Eğer o da gerçekleşmezse yap-işlet-devret modelini uygulayacağız. Cumhuriyet meydanı projemizle ilgili olarak Bursa Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalışıyoruz. Bu konuda son noktaya geldik. Çok yakın bir zamanda yine burada bulunan kamu kurumlarının binalarının yıkılmasına başlanılacak. Sahil projesi ise Sayın Cumhurbaşkanımızın bir fiil takip ettiği, talimat verip izlediği bir projedir. Bu projemiz başta sayın vekillerimiz ve diğer bütün paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz bir projedir. Belediyemizin koordinatörlüğünde vakıf marifetiyle yürütülecek olan bu projenin yaklaşık olarak kabaca ifadeyle 150 milyon TL'lik bir bütçesi olması tahmin ediliyor. Bu da belediyemizin bütçesinin bir buçuk katına denk gelmektedir. Özellikle bunun bilinmesini istiyorum. Bu davada ne yaptığımızın yanında nasıl yaptığımız ve hangi değerler çerçevesi içerisinde bunu yaptığımızdır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki bizim için asıl olan kul hakkı ve hak, hukuk adalet çerçevesinde bunları yerine getirme çabası içerisindeyiz. İnşallah Allah bunları bizlere nasip eder" şeklinde konuştu.

hasan-karal.20150126181443.jpg

10 Numara Projeler'in üzerinde kafa yorulmadan yapılamayacağını belirten Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Bu projeler üzerinde günlerce, haftalarca, aylarca düşünülmüştür. Rize'nin geleceği ve gelecek vizyonu nasıl şekillendirilir konusunda kafa yorulmuştur. Bu projeler oluşturulan ar-ge biriminde düşünülmüş ve siyasi süzgeçten geçirildikten sonra halkımıza sunulmuştur" dedi.