AK Parti MKYK’da Rizeli 5 İsim

AK Parti MKYK’da Rizeli 5 İsim
AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresinde 3’ü Genel Başkan Yardımcısı Rizeli 5 isim MKYK’ya seçildi.

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda düzenlendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tek listeyle gidilen kongrede, Erdoğan geçerli 1399 oyun tamamını alarak partisinin genel başkanlığına yeniden seçildi. Kongrede 3 oy geçersiz sayılırken partinin 75 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) da aynı oylamayla belirlendi.

HAYATİ YAZICI KURULUŞTAN İTİBAREN MKYK’DA OLAN TEK İSİM

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Rizeli Recep Tayyip Erdoğan’ın haricinde 5 Rizeli isim daha A takımı MKYK’da yer aldı. Mevcut 3 Rizeli Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Erkan Kandemir ve Ömer İleri, yeni MKYK’da da yer alırken MKYK listesinin en kıdemlisi olan Hayati Yazıcı, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana MKYK üyesi olarak görev alan tek isim oldu.

Hayati Yazıcı MKYK’nın en kıdemlisi olurken, yeni MKYK’da yer alan 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Rizeli genç siyasetçi Umut Arman Sonay, MKYK’nın en genç ismi oldu.

Önceki dönem MKYK’da yedek üyeler arasında yer alan Rizeli siyasetçi Melek Şimşek de yeni MKYK’da yer alarak 5. Rizeli oldu.

Kaynak:İbrahim Köroğlu

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum