AK Parti Rize Aday Adayları Mülakata Girdi

AK Parti Rize Aday Adayları Mülakata Girdi
AK Parti Rize’nin milletvekili aday adayları Ak Parti Genel Merkezinde mülakata alındı.

AK Parti Rize’nin milletvekili aday adayları Ak Parti Genel Merkezinde sabah saat 10.00’da başlayan mülakatta kendini anlattı.

AK Parti'nin aday belirleme kriterlerinden biri olan mülakatla aday adaylarını dinleyecek olan komisyon sabah saatlerinde toplandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’in başkan olduğu komisyon tarafından mülakata alınan milletvekili aday adaylarına 3 ila 5 dakikalık zaman tanındı.

Dört kişilik alt kurulun alfabetik sıraya göre içeriye aldığı aday adaylarından önce öz geçmişleri anlatması istendi. Sonrasında bazılarına 'farklı sorular' soruldu. Doğum yerlerinin yanı sıra referansları, parti ile ilişkisi ve neden milletvekili olmak istediği sorgulandı.

Aday adaylarına ayrıca “Neden siyaset yapmak istiyorsunuz?, Neden AK Parti’yi seçtiniz?, Aday olmak istediğiniz bölgeyle ilgili ne gibi projeleriniz var?, Parti için ne yapabilirsiniz?” gibi sorular yöneltildi.

Her aday adayına 3 ila 5 dakika arasında zaman ayıran komisyon üyeleri ellerindeki formların düşünce ve kanaatler bölümünde aday adaylarının verdikleri cevaplara göre puan verdi.

Rize’den milletvekili aday adayı olan 23 isimden Harun Mertoğlu, Eyüp Furtuna, Erdal Havuz, Hasan Basri Velioğlu, Cengiz Sunar, İlyas Gör, Rahmi Metin, Muhammet Mustafa Saymaz, Mümtaz Sinan, Fatma Murtezaoğlu, Ayşen Birey, Hüseyin Kaya, Asiye Bilgin, Harun Yenilmez, Adem Biberoğlu, Mustafa Babal, Faruk Üst, Mevlüt Ali Halıcı, Dursun Güneş, Halil Bakırcı, Macit Moral olmak üzere 21’i mülakata girdi. Ak Parti Rize Milletvekili Aday Adayı olan Rize Milletvekili Hasan Karal ile Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti Genel Merkezinin ülke genelinde almış olduğu karar gereğince mülakata girmedi.

rize-milletvekili-aday-adaylari-mulakata-girdi-1.jpg

ak-parti-rize-aday-adaylari-genel-merkezde-mulakat-icin-bekliyor.jpg