AK Parti Rize Gençlik Kollarından “Bu Bayrak Bize Emanet” Projesi

AK Parti Rize Gençlik Kollarından “Bu Bayrak Bize Emanet” Projesi
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle AK Parti Rize İl Gençlik Kolları tarafından Tuzcuoğlu Memişağa Parkında 81 ili kapsayan Anma Programı düzenlendi.

Programa, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Murat Saadettin Türüt, Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Oğuz Hut ve yönetimi, Rize Şehit Aileleri Dernek Başkanı Kemal Aksu, Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, Şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Oğuz Hut, "'Çanakkale Savaşı döneminde ülke genelindeki seferberlik kapsamında şehir meydanında yapılan duyuruyla eli silah tutan herkes cepheye çağırılmış ve akabinde başvuranlar içinden belirlenen isimler toplu halde şehirlerden uğurlanırmış.' İşte bizde bu hikayeden yola çıkarak bu projeyi hazırladık." dedi.

ak-parti-rize-genclik-kollarindan-“bu-bayrak-bize-emanet”-projesi-(2).jpg

İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Oğuz Hut konuşmasının devamında “Çanakkale ruhu ile 15 Temmuz’da meydanlara çıkarak şehit olan 250 vatandaşımızı temsilen 81 ilden seçilen 250 genç arkadaşımız 15 Temmuz gecesi TBMM’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Bayrakları teslim etmek üzere yola çıkacaklar. Ankara’ya gidecek olan arkadaşımıza şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.

ak-parti-rize-genclik-kollarindan-“bu-bayrak-bize-emanet”-projesi-(1).jpg

Programda Ankara’ya gidecek olan Şehidimiz Mehmet Ali Yılmaz’ın oğlu Turgut Yılmaz’a Türk Bayrağı Şehit Aileleri Dernek Başkanı Kemal Aksu tarafından teslim edildi. Program okunan dua ile son buldu.

ak-parti-rize-genclik-kollarindan-“bu-bayrak-bize-emanet”-projesi-(4).jpg

Cuma Namazı ardından İl Gençlik Kolları tarafından yapılan ve İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Halim Turgut tarafından okunan basın açıklamasında ise, “15 Temmuz'da milletimize silah doğrultanlarla, Çanakkale'de silah doğrultanların hedefi aynıydı. Yüz yıl önce de 15 Temmuz'da da tek amaçları vardı o da; şanlı bayrağımızın dalgalandığı vatanımızı parça parça bölmek... Ecdadımız Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl mücadele verdiyse, aynı amaçla milletin iradesini gasp etmek için 15 Temmuz gecesi ihaneti kurgulayanlara karşı mücadele ettik. Tarihimizin en uzun gecesi olan 15 Temmuz gecesi, uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüs gerdik. Ve asla pes etmedik. İhanet ne denli büyük olursa olsun, ne kadar kanlı olursa olsun asla yılmadık ve yıkılmadık. Milletin Adamı üzerinden millete yapılan suikaste müsaade etmedik. Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete sel olduk. Hainleri planlarıyla birlikte yerle bir ettik. O gece cephedeki evladına dua eder gibi dua etti anneler... O gece vatan parçalanmasın diye 250 kahraman şehit oldu. 2000'den fazla kahraman gazi... O gece evlatlar Ulubatlı Hasan,  Seyit Onbaşı eşler, Kadınlar nene hatun oldu; geçit vermedi ihanete, düşürmedi sancağı yere... AK Parti Gençlik Kolları olarak düzenlediğimiz bu programda, 15 Temmuz Gecesi, Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına 81 ilden belirlenen 250 gence, şehit aileleri tarafından, altında yaşamak için ölmeye yemin ettiğimiz bayrağımız emanet edilecektir. 15 Temmuz gecesi düzenlenecek olan TBMM Özel Programında 81 ilden gençlerin getirdiği bayraklar Cumhurbaşkanımıza takdim edilecektir.  Bizlerde bugün bu emanetleri teslim alan kardeşlerimizi uğurlamak İçin bir araya geldik. Burada yaptığımız dualarla şehitlerimizi yad ettik, bir kez daha şükranla ve minnetle andık.  Değerli Basın mensupları başta olmak üzere bugün genç kardeşlerimizi uğurlamaya gelen herkese teşekkür ederim... Rabbim bu millete bir daha asla ihaneti yaşatmasın.” denildi.

ak-parti-rize-genclik-kollarindan-“bu-bayrak-bize-emanet”-projesi-(7).jpgak-parti-rize-genclik-kollarindan-“bu-bayrak-bize-emanet”-projesi-(3).jpgak-parti-rize-genclik-kollarindan-“bu-bayrak-bize-emanet”-projesi-(5).jpgak-parti-rize-genclik-kollarindan-“bu-bayrak-bize-emanet”-projesi-(6).jpg