AK Parti Rize İl Başkanı Alim’den İsim Tartışmasına Yeni Bir Boyut

AK Parti Rize İl Başkanı Alim’den İsim Tartışmasına Yeni Bir Boyut
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Fındıklı ilçesindeki isim tartışmasına ilişkin CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu üzerinden bir kutuplaşma, ayrıştırma, çatıştırma ortamı oluşturmak istediğini belirtti.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Fındıklı Belediyesinin ilçedeki Millet Bahçesi Parkı ve parkın içindeki "Millet Kıraathanesi” isimlerini Atatürk ismiyle değiştirmek istemesine CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu üzerinden bir kutuplaşma, ayrıştırma, çatıştırma ortamı oluşturmak istediğini belirterek, “AK Parti bir önceki dönem siyaseten yetki alarak o parkı yapmıştır ve isim koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini kullanarak bir ayrıştırma yapmak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini yapılan bir parka vererek kalkınmayı ya da hizmet etmeyi düşünmek akla mantığa pek uyan bir anlayış değildir. Atatürk ismi üzerinden bir kutuplaşma ve bir ayrıştırma oluşturmaktan öteye gidecek bir iş değildir. Yaparsın yeni bir park, hatta daha da devasa bir park yaparsın ismini koyarsın. Herkeste alkışlar. Bizde ilimize, ilçemize yeni bir hizmet kazandırdınız diye sizi alkışlarız. Ama bu durum, hiç yatırım yapmadan, taş üstüne taş koymadan var olan hizmetlerin ismini değiştirmek suretiyle yapılan bir hizmet anlayışını gösteriyor. Bizim hizmet anlayışımız elbette ki böyle değil, AK Parti’de hizmet anlayışı bu değildir.” dedi.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte STK ve esnaf ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlarla bir araya geliyor. Ziyaretleri kapsamında olay53 haber portalımız ve Rize Olay Gazetemize de ziyarette bulunan Alim, site ve gazete yöneticilerimizle bir araya geldi.

ishak-alim-olay53-ziyareti-(4).jpg

Ziyarette, İl Başkanı Alim’e Fındıklı’da Ak Parti Belediyesinin hizmeti olan ve 19 Mart 2019'da açılan "Millet Bahçesi Parkı" ve “Millet Kıraathanesi”nin isimlerinin CHP’ye geçen ilçe belediyesi yönetimince "Atatürk Parkı" ve "Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi" olarak değiştirmek istemesi ve bu isim değişikliğinin kaymakamlık tarafından onaylanmaması üzerine yaşanan tartışmayla alakalı soru yöneltildi.

İl Başkanı Alim, soruya cevap verirken geride bıraktığımız hafta içerisinde CHP İl Başkanı Saltuk Deniz ve yönetimi tarafından ziyaret edildiklerini ve bu ziyarette ortak paydanın Rize olduğunu CHP heyetine ifade edilerek, Rize’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi paylaşımında bulunduklarını ve varsa onların da öneri ve fikirlerinin de dikkate alınarak icraata dökme noktasına çalışmalar yapılacağının belirtildiğini kaydederek, bu ziyaretin ardından 1 hafta geçmeden böyle bir olayın vuku bulmasının hizmet anlayışındaki farklılıkları ortaya koyduğuna vurgu yaptı ve “CHP yönetimi bizleri ziyarete geldiğinde onlarla da konuştuk. Onlar da bizimle hemfikir. Şunu dedik: Rize ortak paydamız. Ortak paydamızda birleşelim, üretelim, siyaseti polemikler üzerinden ya da dedikodular üzerinden yapmayalım. Siyaseti, gerçek manada ilimizin yarınlarını inşa etmek ve ilimizdeki her türlü işin kalitesini daha da yükseltmek anlamında yapalım. El ele verelim dedik. İlimizde yapılan yatırımlarla ilgili de kendilerine birçok şey anlattık onlarda yapılan yatırımlarla alakalı güzel şeylerin olduğuna dair çok mutlu oldular. Şimdi bakıyorum, o ziyarette konuştuktan sonra 1 hafta geçmeden Fındıklı’da parkın ismini değiştirmek istemişler. Gaye ne? Parkın ismi değiştiği zaman hizmet mi oluyor, refah seviyesi kalite mi geliyor, yeni bir hizmet mi ortaya koymuş oluyorlar? Yeni bir hizmet, yeni bir yatırım yapsınlar ve istedikleri ismi koysunlar ” dedi.

ishak-alim-olay53-ziyareti-(2).jpg

İsimler üzerinden kesinlikle takıntıları olmadığını ve CHP’nin Atatürk ismi üzerinden kutuplaşma ve ayrıştırma ortamı oluşturmak istediğini kaydeden İl Başkanı Alim, “Bizim isimler üzerinde hiçbir takıntımız yok. Yapılan parkın ismini değiştirerek özellikle bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini özellikle koyarak ve bu isim üzerinden yola çıkmak, o ismi ortaya koyarak bir kutuplaşma, ayrıştırma, çatıştırma ortamı oluşturmaktan başka ileriye gidecek bir şey değildir. Yoksa bu ülkedeki hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşının Atatürk ismiyle ilgili farklı bir düşüncesi, hayır şuraya konulmasın tarzında bir iddiası asla olmaz, olamaz. Ama burada var olan bir parkın isminin değiştirilmesi, durup dururken bir parkın ismi niye değiştirilir? Neymiş vatandaş siyasi destek vermiş yetki vermiş, onun gereği yapılıyormuş. Vatandaş yetkiyi mevcuttaki yapılmış hizmetlerin adının değiştirilmesi noktasında vermedi. Vatandaş yeni hizmetler yapılması noktasında yetki verdi. Nihayetinde o parka ismini koyan iradede vatandaşın siyasi yetki vermiş olduğu bir iradeydi. O zaman her gelen bir öncekinin yapmış olduğu bir yatırıma verdiği ismi değiştirecek ve dolayısıyla ülkemiz mi kalkınacak, refah seviyemiz mi artacak? Burada aslolan özellikle tekrar ediyorum Atatürk ismini belirtmek, ülkede Atatürk ismi üzerinden bir kutuplaşma, bir ayrıştırma oluşturmaktan başka öteye gidecek bir şey değildir. Yaparsın yeni bir park, daha da devasa bir park yaparsın ismini koyarsın. Herkes alkışlar. Ama bu durum, hiç yatırım yapmadan, taş üstüne taş koymadan var olan hizmetlerin ismini değiştirmek suretiyle yapılan bir hizmet anlayışını gösteriyor. Bizim hizmet anlayışımız elbette ki böyle değil, AK Parti’de hizmet anlayışı bu değildir. Bizde hizmet anlayışı yeni yatırımlar meydana getirebilmek, insanımızın yaşam seviyesini, hayat standardını yükseltmeyle alakalı yatırım yaparız, yapılan yatırıma da elbette ki bir isim verilir. Ama tekrar söylüyorum eğer bu dönemde siyasi yetki aldıysalar, bir önceki dönemdeki belediyede siyaseten yetki alarak o parkı yapmıştır ve isim koymuştur. O ismi değiştirerek bu ülkenin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini kullanarak bir ayrıştırma yapmak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini yapılan bir parka vererek kalkınmayı ya da hizmet etmeyi düşünmek akla mantığa pek uyan bir anlayış değildir.

Ülkemizin kurucu değerlerinden ve birleştirici unsurlarından olan Mustafa Kemal Atatürk isminin bir polemik konusu haline getirilip ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir şekilde kullanılması bizleri son derece üzmüştür. CHP İl Başkanı Saltuk beyin belediye başkanının yapmış olduğu bu yanlıştan dönmeye teşvik etmesini ümit ediyorum.” diye konuştu.

ishak-alim-olay53-ziyareti-(3).jpgishak-alim-olay53-ziyareti-(7).jpgishak-alim-esnaf-ziyareti-(6).jpg