AK Parti Rize İl Başkanı Alim'den Kongre Açıklaması

AK Parti Rize İl Başkanı Alim'den Kongre Açıklaması
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, il başkanlığı kongresinin Türkiye’deki ilk kongre olması ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk mesajlarını Rize’den vermesi için genel merkeze talepte bulunduklarını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla olay53 haber portalımız ve Rize Olay Gazetemize ziyarette bulunan AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı ve kongre süreciyle ilgili bilgi verdi.

Alim, il ve ilçe kongre sürecinin delege seçimleriyle başladığını ve kısa süre önce delege seçimlerini tamamladıklarını belirterek, belde başkanlıklarına kısa süre içinde atama yapacaklarını kaydetti. Nüfusu 5 binin üzerindeki beldelerde kongreye gidildiğini, ilimizde nüfusu 5 binin üzerinde belde olmadığından belde başkanlıklarına atama yapılacağını ifade eden Alim, hafta içinde bu atamaları gerçekleştireceklerini söyledi. Alim, ilçe kongrelerini ise 22 Şubat’ta başlatıp Nisan’ın ortasında tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

“Önceki yıl olduğu gibi bu yılda AK Parti İl Kongreleri arasında ilk il kongremizi Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın babaocağı memleketi Rize’de yapmak ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk mesajlarını memleketi Rize’den vermesi için genel merkezimize bu yöndeki talebimizi ilettik. Talebimizin genel merkezimizce kabul görmesini ve partimizin ilk il kongremizin ilimizde yapılacağını düşünüyor ve bu kongremizi Eylül ayı içerisinde yapmayı planlıyoruz.” İfadesinde bulunan Alim, “Yeni bir heyecanla birlik beraberlik içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, 2023 ve 2071 hedeflerimize, daha dinamik ve daha güçlü ilerlemek için partimizin tüm kademeleriyle istişareler içindeyiz. Delege seçimlerimizi de istişareler içerisinde tamamladık. İlçe başkanlıklarımızda yönetimlerin oluşmasında yine istişareler içerisinde olacağız. Partimizin kuruluşundan bu zamana kadar görev almış değerlerimiz var, onlarla istişareler içerisinde olacağız. Mevcut yönetimlerimizle yine istişarelerde bulunup görüşmelerimizi yapacağız. İnşallah kongre süreçlerimiz yine hayırlısı ile neticelenecektir. Buradan tüm teşkilat mensuplarımıza ve yeni görev alacak delegelerimizi gönülden kutluyor, hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İl Başkanı Alim’in ziyaretinde İl Başkan Yardımcıları Abdullah Oğuz Hut ve Kamil Bakır da yer aldı.

ishak-alim-olay53-ziyareti-53.jpg