AK Parti Rize İl Başkanı Alim’den Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Rize İl Başkanı Alim’den Ramazan Bayramı Mesajı
AK Parti Rize il Başkanı İshak Alim, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Rize il Başkanı İshak Alim, mesajında, On bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi iklimiyle birlikte bir Ramazan bayramına daha ulaşmanın manevi huzurunu yaşadıklarını belirterek, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayında imanımızın ve inancımızın gereğini yerine getirmek için ibadet ettik, yardımlaştık ve birbirimizin derdiyle hemdert, hâliyle hemhal olduk.” dedi.

Mesajında, bizlerin ramazanın vesile kıldığı kardeşlik ve yardımlaşma duygularını asırlar boyunca özümsemiş; bu atmosferi bütün hayata yaymayı başarmış köklü bir geleneğin birer fertleri olduğumuzu kaydeden İl Başkanı Alim, “Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bayramlarımız, hepimiz için büyük anlamlar ifade etmekte olup, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalıdır. Bayram coşkusunu yine ziyaret ve kucaklaşmalar olmadan, sevdiklerimizden uzakta yaşayacağız. Ancak alınan tedbirler sayesinde, en kısa sürede yeniden coşkulu bayramlarımıza döneceğimize inanıyorum.

Bildiğimiz üzere Covid-19 salgını dolayısıyla bu yıl da Ülke olarak Ramazan ayını çeşitli tedbirlerle geçirdik. Her bayram olduğu gibi bu bayram da ailemizle, çocuklarımızla, akrabalarımızla ve sevdiklerimizle bir araya gelerek mutluluğumuzu paylaşmayı isterdik fakat Bu bayramı alınan önlemlerden dolayı sevdiklerimizden biraz uzakta ve buruk bir şekilde kutlayacağız. Eskiden olduğu gibi ziyaretler yapamayacağız. Bu durum hüznümüzü artırıyor olsa da, sıhhat ve selametimiz için bunun gerekli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Allah’ın izniyle kucaklaşacağımız, doyasıya kutlayacağımız ve bir arada geçireceğimiz daha nice bayramlarımız olacak.” diye konuştu.

Alim, mesajında ayrıca, Mübarek Ramazan ayında kutsalımız ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa'da Filistinli kardeşlerimize alçakça saldırarak zulmüne ara vermeyen işgalci İsrail'i bir kez daha lanetledi ve “Şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize ise acil şifalar diliyorum. Bilinmelidir ki ülkemiz ve milletimiz hak davasında sonuna kadar Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir.

Bu duygu  ve düşüncelerle daha nice Ramazan aylarında buluşmak ve kucaklaşmak ümidiyle mübarek Ramazan Bayramımızı kutluyor, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.'' ifadelerini kullandı.