Ak Parti Rize İl Başkanı Avcı’dan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Ak Parti Rize İl Başkanı Avcı’dan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, 18 Mart Şehitler günü ve Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Avcı mesajında; “Şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden olan Çanakkale zaferinin 103. Yılını kutlamaktayız. Bundan tam 103. Yıl önce ecdadımız Çanakkale de imkânsızı başarmış, vatan sevgisini ve iman gücünün eşsiz bu zaferini tarih sayfalarına yazdırmıştır. Bütün imkânsızlıklara rağmen canını ortaya koyan Türk milleti, zamanının en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inancın zaferinin adeta tarifi olmuştur.

Azmin ve iman gücünün teknolojiye galip geldiği dünya tarihinde eşine çok az rastlanan bu büyük zaferde, milletimiz genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle namusu bildikleri vatan toprağını ve devletini korumuş, gözlerini kırpmadan canlarını vererek şehit düşmüş ve gazi olmuştur. Unutmayalım ki; Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yüce olmakla birlikte, âhirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in Bakara Suresi, 154. Ayetinde de belirtildiği üzere, ‘Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz.’ diyerek şehitliğin esrârına atıfta bulunulmuştur.

Bugün bizlere düşen görev, 1071 Malazgirt zaferiyle Anadolu’nun kapılarını bizlere açan, çetin mücadeleler ve savaşlar sonucunda bu toprakları bizlere yurt olarak bırakan ecdadımızın mirasına sahip çıkmaktır. Bu coğrafya üzerinde oynanan oyunları bozmak, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere güvenli bir şekilde devretmektir.

Bugün yaşananlara baktığımız zaman ise milletimizin 7 düvele karşı olan mücadelesinin hala son bulmadığını görmekteyiz. Dış güçlerin ülkemiz üzerine oynadıkları oyunlar, 15 Temmuz darbe girişimiyle son bulmadı bulmayacaktır. Hemen yanı başımızda yer alan Suriye de oluşturulmak istenen terör devletiyle bizlere yeni tuzaklar kurulmaya çalışılıyor. Ama millet ve devlet olarak biz buna izin vermeyeceğimizi gösterdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutanlığında Kahraman askerlerimiz ‘Zeytin Dalı Harekatı’ çerçevesinde Afrin de bu terör örgütüne karşı amansız bir mücadele vermektedir. Ülkemize karşı oluşturulmak istenen tehdidi bertaraf etmek için savaşmaktalar. Allah yiğitlerimize güç kuvvet versin. Millet olarak kahraman askerlerimizin ve polislerimizin her zaman yanındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun." ifadelerini kullandı.