AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar Müjdeledi: Yaş Çay Budama Parası ile Mayıs Ayı Çay Parası Ödeniyor

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar Müjdeledi: Yaş Çay Budama Parası ile Mayıs Ayı Çay Parası Ödeniyor
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, yaş çay budama ödemeleri ile 1.sürgün dönemine ait mayıs ayı yaş çay parası ödemelerinin bugün üreticilerin hesaplarına aktarılacağını, üreticilerin yarından itibaren hesaplarındaki parayı çekebileceklerini söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, yaklaşık 200 bin yaş çay üreticisinin merakla beklediği budama tazminatı ile ilgili müjdeli haberi vererek budama parasının bugün mayıs ayı yaş çay parası ile birlikte üreticilerin hesaplarına aktarılacağını kaydetti.

İl Başkanı Hikmet Ayar, yaptığı açıklamada, genel olarak her yıl temmuz ayının ilk haftasının sonunda ödenen yaş budama tazminatının yaş çay üreticilerinin daha mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için bayram öncesinde ödenmesi amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde üreticilere erken ödeneceğini müjdeledi.

İl Başkanı Ayar, yaptığı açıklamada, budama parasının mayıs ayı çay parası ile birlikte bugün üreticilerin hesaplarına aktarılacağını belirterek, “Mayıs ayı yaş çay parası ile 2023 yılı yaş çay budama tazminatları bugün (23 Haziran Cuma günü) üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacak. Yaş çay üreticilerimiz hem mayıs ayında ÇAYKUR’a sattığı yaş çayın parasını hem de budama parasını yarından itibaren banka hesaplarından çekebilecek. Ödemelerin bayramdan önce yapılacak olmasıyla üreticilerimizin Kurban Bayramına daha mutlu ve huzurlu gireceklerini düşünüyoruz. Bu vesileyle tüm üreticilerimize ve hemşehrilerimize mutlu ve hayırlı bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Ayar, yaş çay budama tazminatı olarak üreticilere yaklaşık 1 milyar 169 milyon lira, mayıs ayı çay parası olarak ise 966 milyon lira ödeme yapılacağını kaydetti.

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum