AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim: Rize-Artvin Havalimanı Körüklü Olacak

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim: Rize-Artvin Havalimanı Körüklü Olacak
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize-Artvin Havalimanı üst yapı ihalesinin mayıs ayında yapılacağını ve körüklü olacağını kaydetti.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, yapım çalışmalarının yüzde 24'ünün tamamlandığı Rize-Artvin Havalimanı inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Alim, "Türkiye'de 10 milyon yolcu kapasitesi altındaki havaalanlarında körük sistemi uygulanmıyor ama yağmur nedeni ile körüklü yapılması talimatını sayın bakanımız verdi. Rize-Artvin Havalimanı körüklü olacak." dedi.

Projelerle ilgili Rize'de, 'Başlamaz, yapılamaz, bitirilemez.' şeklinde eleştirileri anlamakta zorlandıklarını kaydeden Alim, "Türkiye'nin 135 yıllık hayali Ovit Tüneli'ni gerçekleştirdik. Havaalanı başladı ve yüzde 24 tamamlandı. Bizim ortak paydamız Rize. Herkesin siyasi fikirlerine saygı duyuyoruz. Yatırımlarla ilgili farklı siyasi fikirlerde olsak dahi ortak paydada buluşmalıyız. Şehrin yarınına dair çalışmaları sıradanlaştırmamalıyız. Rize'de hiçbir zaman yapılmayacak proje için 'yapılacak' demedik. Rize-Artvin Havalimanı üst yapı ihalesi mayıs ayında yapılacak ve dolgu ile birlikte üst yapı inşaatına başlanacak. Bu da projenin kısa sürede tamamlanmasını sağlayacak." dedi.

Rize'nin aşırı yağış aldığını hatırlatan Alim, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile yapılan son toplantıda yağış gündeme geldi. Türkiye'de 10 milyon yolcu kapasitesi altındaki havaalanlarında körük sistemi uygulanmıyor ama yağmur nedeni ile körüklü yapılması talimatını sayın bakanımız verdi. Rize-Artvin Havalimanı körüklü olacak. Yaşam koşullarına bakıldığında Rize'de yıllık 3 milyon yolcu planlamasına rağmen yağmur dikkate alındığında körüğün çok büyük ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Böylece bu sorunu da aşmış olduk." şeklinde konuştu.

ishak-alim-ak-parti-rize-il-baskani-(1).jpg