AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin'in Yönetim Kurulu İsim Listesi

AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin'in Yönetim Kurulu İsim Listesi
AK Parti Rize İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi, mevcut İl Başkanı Sema Yağcıtekin başkanlığında tek liste ile gerçekleştirildi. Kongrede, Yağcıtekin yeniden il kadın kolları başkanlığına seçildi.

Rize Yeni Şehir Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Rize 6. Olağan İl Kadın Kolları kongresinde mevcut Başkan Sema Yağcıtekin tek liste ile girdiği seçimde yeniden Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Serpil Kavlak, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt ve teşkilat mensupları katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Gündemin okunmasının ardından, Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve gelir-gider hesap raporu okundu ve raporlar ayrı ayrı oylandı.

Açılış ve Divanın kurulmasıyla başlayan kongre protokol konuşmalarıyla devam etti.

ak-parti-rize-il-kadin-kollari-6.-olagan-kongresi,.jpg

AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, kongrede bir konuşma gerçekleştirdi. İl Kadın Kolları Başkanı Yağcıtekin, AK Parti Rize İl Başkanlığı bünyesinde çeşitli kadrolarda görev alan ve görev sürecinde hayatını kaybeden Eski Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, Fındıklı Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Pala, Kadın Kolu Mahalle Başkanı Seyhan Öztürk ve İkizdere Kurucu İlçe Başkanı Ali Fuat Yıldırım’ı rahmetle anarak ailelerine ve teşkilat mensuplarına başsağlığı temennisinde bulunarak başladığı kongre konuşmasında, kongrelerin demokrasi şöleni olduğunu kaydederek, “Bizim için her kongre yenilenmenin ve tazelenmenin adıdır. Kongrelerimiz demokrasi şölenlerimizdir. Kongrelerimizden elde ettiğimiz heyecan, coşku ve tazelenme ile hep birlikte yeni hedeflerimize yürüyeceğiz inşallah” dedi.

AK Parti’nin herhangi bir parti olmadığını, AK Parti’nin Rize’nin evladı kurucu genel başkan, Dünya lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde ilkeleri ile yürüyen bir parti olduğunu kaydeden İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, “Ak Partili olmak, AK Parti misyonu içinde yer almak bir ayrıcalıktır. AK Parti herhangi bir parti değildir, ilkeli liderimizin önderliğinde ilkeleri ile yürüyen bir partidir. Derdi hizmet, sevdası miller ve lideri Dünya lideri olan bir partidir. Bu davaya hizmet etmeyi nasip eden Yüce Rabbimize şükürler olsun. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Rizemizin evladı, Dünya Liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir’ sözleri ve bizlere duyduğu güven ile omuzlarımıza büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Bu bilinçle bizler bir yandan siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında aktif roller üstleniyor. Bir yandan da ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiriyoruz.” diye konuştu

Göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar AK Parti Kadın Kolları olarak aldıkları her görevi sorumluluk bilinciyle yerine getirmeye gayret ettiklerini ifade eden Yağcıtekin, “Zor bir coğrafyada yağmur çamur, gece gündüz demeden milletimizin hem hanelerinin kapısını hem de gönül kapılarını araladık. Milletimizden aldığımız güç ve destek ile her seçimde başarıdan başarıya yürüdük. AK Parti ailemizin daha da büyümesi için ailemize yeni üyeler kattık. Kadın üye sayımızı 48 bin 541 üyeye yükseltirken üye oranımızı da toplam üye sayımızın yüzde 49,50’sine çıkardık.” şeklinde konuştu.

Yağcıtekin, konuşmasının son bölümünde ise birlikte yol yürüdükleri çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, yeni yönetimde görev alacak çalışma arkadaşlarına başarılar diledi.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ise kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti’de kadınlara verilen öneme değinerek, “Kadın kollarımız bizim başımızın tacıdır. Teşkilatımızı bir uçak gibi düşünürsek kadın kollarımız ve gençlik kollarımız bizim kanatlarımızdır. Bütün faaliyetlerimizi icra ederken en ücra köşelere, giremeyeceğimiz hanelere kadın kollarımızla özellikle giriyoruz. Cefakar ve fedakarca çalışmalarını dur durak bilmeden yürütüyor kadın kollarımız.  AK Parti dönemiyle birlikte özellikle Cumhurbaşkanımızın başkanlığında kadın kollarımıza çok önem veriliyor. Sadece siyasette değil sosyal alanda her alanda kadınlarımız önde. AK Parti’mizde kadınlarımıza, bütün teşkilat kademelerinde ve hatta yerel yönetimlerde ayrılmış olan kotalarla buralarda temsil edilmektedirler.  Kadınlarımızın siyasetin her kademesinde yer almasını istiyoruz ve bu  doğrultuda teşkilatlarımızı şekillendiriyoruz. Diğer  siyasi  partilerde olduğu gibi erkeklerin kadın kotalarından listelere girmesini bizde göremezsiniz. AK Parti ile birlikte kadınlarımız Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı, İl Başkanı ve daha nice unvanlar ve sıfatları taşımaya başladı. Kadınlarımızda çalışmalarını bu doğrultuda çok güçlü bir şekilde devam ettiriyorlar.” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, ise, kadın kollarının AK Parti için önemine değinerek, “Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkan adayı olduğu dönemde kadınların bu dava için ne kadar önemli olduğunu,  kadınların ne kadar büyük bir güç olduğunu, kadınların  siyasetin nesnesi olduğunu tüm İstanbullulara göstermişti. Şimdi de bu devam ediyor. Ak partide kadınlar bu hareketin en önemli dinamosu, en önemli gücüdür.” dedi.

ak-parti-rize-il-kadin-kollari-baskani-sema-yagcitekinin-yonetim-kurulu-isim-listesi-001.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

AK Parti Rize'de Yağcıtekin Güven Tazeledi, Yazıcı: "Referansı en sağlam parti, AK Parti'dir" Dedi