Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt'ten Kongre ve Adaylık Açıklaması

Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt'ten Kongre ve Adaylık Açıklaması
26 Ağustos 2017'de kongresini gerçekleştirecek olan AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığında, Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Merkez İlçe Kongresinin 26 Ağustos'ta yapılacağını ve İl Başkanlığı ile Genel Merkezde oluşan kanaat ve Genel Merkezin iradesi ve onayıyla kongrede aday olduğunu açıkladı.

img_3572-001.jpg

Türüt, yaptığı yazılı açıklamada "Bugün AK Parti Kadroları için çok farklı bir günün 16. yıl dönümü olarak, özel bir anlam ifade etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki erdemliler hareketi Adalet ve Kalkınma Partisi ismiyle 14 Ağustos 2001 yılında, siyaset sahnesindeki yerini almıştır. Girdiği ilk genel seçim olan, 3 Kasım 2002’de iktidara gelen ve  on beş yılda girdiği tüm seçimlerden birinci olarak, çıkmayı başaran AK Parti, on altı yıllık bu süreçte bünyesinden dört Başbakan ve iki Cumhurbaşkanı çıkarmıştır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek, Türkiye Cumhuriyeti Siyaset tarihindeki tüm paradigmaları farklılaştıran bu büyük Anadolu hareketinin, kendi teşkilat bünyesi içerisinde gerçekleştirecek olduğu, 6. Olağan kongreler sürecinde, Ağustos ayı içerisinde Rize’de öncelikle ilçelerde gerçekleşecek olan kongreler takvimi başlamıştır.  Bu minvalde büyük bir onurla görev yaptığımız, hizmetkârı olduğumuz AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan kongre tarihi,  Genel Merkezimiz tarafından “26 Ağustos 2017” olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte önemli bir konunun altını çizmek isteriz ki; İl Başkanlığımızda ve Genel Merkezimizde oluşan kanaat ve Genel Merkezimizin iradesi ve onayıyla Merkez İlçe Başkanlığı olarak,  yönetim kurulumuz, tüm belde köy ve mahalle teşkilatlarımızla birlikte, öngörüldüğü üzere yeni dönemde de görev almak için yola çıktığımızı ve kongreye hazırlandığımızı tüm Rize Kamuoyuna saygıyla duyururuz. Ayrıca, İlçe Başkanı olarak şahsım ve yönetim kurulum adına, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığımızı teşkilatçılık gerçekleri, teşkilatçılık etiği ve edebi içerisinde, tüm teşkilatı kucaklayarak, tüm kadrolarını bu gerçeklere yakışır bir nezaketle ve siyasi partilerin demokratik teamüllerine uygun bir şekilde, ilgili kongreye hazırladığımızı ifade etmek isteriz. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bize koca bir milletin emaneti olan Adalet ve Kalkınma Partisindeki görevimizle ilgili bu yeni dönemde teveccüh gösteren Genel Merkezimiz ve İl Başkanlığımıza tekrar teşekkür eder, AK Parti Merkez İlçe kadroları adına Rize Kamuoyuna saygılar sunarız." dedi.

img_3574.jpg

img_3573.jpg