AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığına İshak Alim Seçildi

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığına İshak Alim Seçildi
AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığının bugün İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşen kongresinde, AK Parti Rize İl Başkanvekili İshak Alim, Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşen AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresine AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Erol Kaya, AK Parti  Genel Merkez Koordinatör Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı  ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve İl Genel Meclis Üyeleri, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, belde, köy ve mahalle başkanları sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.  308 delegenin oy kullandığı kongrede oyların tamamını alan  İshak Alim başkan seçildi.

ak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-6.-olagan-kongresi-(2).jpg

Kongrenin açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt yaptı. Türüt, konuşmasında Malazgirt Zaferini kutlayarak; “1071 yılının 26 Ağustos'unda sergilenen kararlılık, kahramanlık ve güne hakim olan dava şuurunun günümüzde devam etmesi temennisiyle tüm şehitlerimize Cenabı Hakk’tan rahmet niyaz ederim. Malazgirt Zaferiyle bilinmesi gereken bir şey var ki o da meydanda okla kılıçla savaş zahiren kazanılmadan önce, Horasan Müslüman Türk erenleri, Allah dostları, Yunus Emreleri, Sarı Saltukları sayesinde savaş öncesinde gönüllerin fethedildiği gerçeğidir. Çünkü bu dava ben değil biz, hatta siz diyenlerin elinde yükselebilecek bir davadır. Çünkü bu dava kral, padişah değil kul olmaya niyet etmişlerin öz gönül mülküdür. Yani demem o ki gönül kazanamayan, vatan kazanamaz. Kazansa da elinde tutup, yönetemez. Bu siyasi hareket içerisindeki herkesin kızıl elması güzel gönüllere ulaşmak, dokunmak ve feth etmek olmalıdır. Bu minvalde daha önceki teşkilat görevlerimiz bir yana 4 yıla yakın süren AK Parti Merkez İlçe Başkanlığındaki görevimizde, teşkilatçılık dairesindeki standart görevlerimiz dışında en fazla ehemmiyet gösterdiğimiz hususu sadece dünya zaman mekan kavramı içerisinde değil, Ahirete kadar, uzanacak gönül fetihleri yapmak, gönülleri kazanmaya çalışmak olmuştur. Yine tam da bu sebeple, çok büyük bir fedakarlıkla dava yolculuğunda çoktan geçmiş olduğu bu durağa dava sorumluluğu ve aşkı sebebiyle yeniden dönen ve bizden çok daha kıymetli davadaşım, kardeşim İshak Alim beyefendi ve ekibinin bu kutlu yolculuğunda inşallah hep yanında olacağımızı, asla yalnız bırakmayacağımızı sevenlerimize tüm camiamıza coşkuyla ifade etmek isterim. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağında siyaset yapan talebeleri olarak, teşkilat birliğini, huzurunu önemsemeden, bireysel hesapları peşinde maskara olanlara da belirtmek isterim ki Cumhurbaşkanımızın deyişiyle 'siyasetin tek limanı ahlaktır' dedi.

sadettin-turut-011.jpg

Başkan Türüt’ün ardından selamlama konuşması yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap "Dünya lideri sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında çıktığımız bu kutlu yolda elbette Ömerler bayrak değişimi içerisinde  bulunacaktır. Şuanda da çok saygın bir şekilde Rize Merkez İlçemizde bunu görmekteyiz. Bundan sonraki süreçte her zaman daha öncede olduğu gibi kişisel çıkarlarımızı genel çıkarların altına koyarak devlet millet ve şehir menfaatini koruyarak hizmetlerimize devam etmeliyiz” dedi.

resat-kasap-036.jpg

İl Başkanı Avcı ise konuşmasında "Bugün itibariyle Rize İl teşkilatı olarak ilk ilçe kongremizi icra ediyoruz. Tabi kongrelerimizi yaparken Ak Parti'nin bir kongre geleneği vardır. Özellikle şunun altını çizmek istiyorum ki AK Parti'nin kongre geleneğinde kavga yoktur, sandalyelerin havada uçuşması yoktur. En geniş çaplı istişare vardır ve bu istişarelerin sonucunda da herkesin ittifakla birlikte hareket edebileceği bir ilçe başkan adayının veya bir il başkanı adayının belirlenmesi ve ondan sonrada teşkilat disiplinin devreye girmesiyle birlikte de bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımızın o arkadaşlarımızın etrafında birleşmesi arzu edilir. Şu son bir hafta içerisinde yaşadığımız bazı hadiseler hakikaten ne kadar güçlü bir dava şuuruna sahip ve mükellef olmakla övündüğüm hakikaten gurur duyduğum bir teşkilatın var olduğunu bir kere daha görmüş oldum. Bu salonda iki tane pırıl pırıl dava arkadaşım var. Bugün bu salonda biri Sadettin Bey adaylığı açıklanmıştı aday olma düşüncesindeydi ama daha sonra kendisiyle yapmış olduğumuz bir görüşmede aday değişikliğine gidebiliriz diye istişare etmeye başladığımız zaman bana sadece şunu söyledi: 'Başkanım bu dava için benim ibrem asla şaşmaz. Ne fedakârlık yapmam gerekiyorsa yapacağım'. Çok değerli kardeşim Sadettin Türüt’e bir kere daha buradan minnettarlığımı ifade ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. Yine diğer bir arkadaşım Merkez ilçe ile ilgili bir aday değişikliği konusu gündeme gelince sayın Cumhurbaşkanımızın da özellikle talimatlarını aldım ve o talimatların akabinde başka bir arkadaşımızı belirlemeye çalışırken İl Yönetim kurulunda görev yapan daha önce de Merkez İlçe Başkanlığı görevini yapmış daha doğrusu bu kademelerden geçmiş bir arkadaşımıza bu görevi tevdi ettiğimiz zaman belki onun için çok zordu, belki nefsine ağır gelebilecekti ama o da aynı şu cümleyi kullandı: 'Bu dava için ne fedakarlık yapmam gerekiyorsa yaparım”. İshak kardeşime de bir kere daha bütün delegasyonun huzurunda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Başkanı Avcı konuşmasına şöyle devam etti: Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın ifadesiyle siyasetin tek limanı ahlaktır. Her türlü ayak oyunlarıyla her türlü gayri meşru usul ve esaslarla yapılmaya çalışılan siyaset Ak Parti teşkilatlarına yakışmaz. Bizim düsturumuz temiz siyaset yapmaktan yanadır."

muhammed-avci-034.jpg

Rize Milletvekili Hikmet Ayar da yaptığı konuşmada, “Biz 2001 yılında 14 Ağustos'ta yola çıkan  bir hizmet hareketiyiz. Bir kutlu yürüyüşün bugünkü nöbetçileriyiz. Evet özellikle bu ifadeyi kullanıyorum bugün kü nöbetçileriyiz. Dün bu nöbette başkaları vardı. Yarın başkaları olacak ama en kalıcı bağ üyelik bağıdır. Hepimiz dünde vardık, bugünde varız, yarında var olacağız. Ama görevler belirli sürelerle sınırlı görevlerdir. İlçe başkanlıkları, belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri belli sürelerle sınırlıdır. O süre içerisinde görevimizi en iyi şekilde yaptığımız takdirde gönül rahatlığıyla görevi bir başkasına elbette devir edeceğiz. İşte bu nöbet anlayışıyla bu olaylara bakacak olursak, bir takım insanların sorun olarak gördüğü olaylarda ortadan kalkmış olacak. Bu ancak birlik beraberlik kardeşliğimizi muhafazamızla olur biz bunu en iyi yapan bir teşkilatız. Geçmişten günümüze bunu her merhalede kanıtlayan bir teşkilatız” dedi.

hikmet-ayar-026.jpg

AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Erol Kaya da konuşmasında "Rize, siyasi tarihinde ya da idari tarihinde çok şey yaşayan bir şehir ama biz artık Rize’yi bu ülkenin liderini yetiştiren, barından çıkaran ve Türkiye'ye damga vuran bir şehir olarak biliyoruz. Ne mutlu sizlere ki böyle bir lidere ev sahipliği yapıyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum ve böyle bir liderin şehrinde ona yakışır projeler yapılırdı. Rize, hava alanıyla ve Ovit Tüneliyle yeni bir döneme giriyor. Kongreler bizim motivasyonumuzun arttığı, yenilenmelerin yaşandığı süreçlerdir, kongreler bizim yenilenme mecralarımızdır. Onbir milyonluk AK Parti ailesi bizden yeni vizyonlar, yeni heyecanlar bekliyor. AK Parti'de kongrelerde veya teşkilat görevlerinde yarışan arkadaşlarımızın tek bir özelliği vardır. Biz koşuyoruz bayrağı veriyoruz ve koşmaya devam ediyoruz. Sonuna kadar hep beraber onbir milyon insanımız yeni üyelerle yeni heyecanlarla koşmaya devam ediyoruz. Eğer Türkiye 2019'da başarı elde etmek istiyorsa 2023 vizyonuna, 2053'e ve 2071 hayaline ulaşmak istiyorsa daha fazla koşmak zorundadır. Bu koşuyu gerçekleştirecek olanda birbirimize olan dayanışmamızdır, vefamızdır. Ben özellikle istirham ediyorum bu teşkilatta görev yapan tüm kardeşlerimiz siyaset saza ve gaza gelme yeri değildir, vakti gelince de naza çekme yeri değildir. Dışarıdan birileri bize gaz verip te, bizi yoldan çıkarmaya çalıştığında da aman dikkatli olun ama görev tevdi edildiğinde de naza gelmeyin. Koşun alın bayrağı taşımaya devam edin” ifadelerinde bulundu.

erol-kaya-001.jpg

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri şu şekilde oluştu:

AK PARTİ RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI YÖNETİM KURULU LİSTESİ

İSHAK ALİM  : MALİ MÜŞAVİR

FATİH MEHMET KÖSE : ESNAF

EMEL KAHRAMAN : EV KADINI

OSMAN DELAL : EMEKLİ

HASAN FEHMİ ÖZEN : ESNAF

TEVFİK ÇAKIR : GAZETECİ

HÜSEYİN ÖZGÜN : ESNAF

SİNAN USTAOĞLU : AVUKAT

ŞEYDA SALİ : SERBEST MESLEK

SELÇUK MAVİ : ESNAF

MUHAMMET KETENCİ : ESNAF

HATİCE ER : MUHASEBECİ

ALİ OSMAN AKSU : ESNAF

SEDAT DURMUŞ : ESNAF

OSMAN BİRİNCİ : ESNAF

HAKAN AVCI : SERBEST MESLEK

ELİF KÜÇÜKMUSTAFA : YÖNETİCİ

KADİR ALİ ÇELİK : ÖĞRENCİ

AHMET BAŞ : ESNAF

İSHAK YENİYAZICI : ESNAF

RECEP DELİHASAN :  MÜHENDİS

ZEYNEP KARA : SERBEST MESLEK

HANDAN HACIOSMANOĞLU : YÜKSEK İNŞAAT MÜHENDİSİ

EKREM YILMAZ : ESNAF

ALİ PURSALI : ESNAF

ak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-6.-olagan-kongresi-(1).jpgak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-6.-olagan-kongresi-(10).jpgak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-6.-olagan-kongresi-(9).jpgak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-6.-olagan-kongresi-(8).jpg