AK Parti Rize Milletvekili Ayar: "ÇAYKUR, Kota Artırımıyla Özel Sektörü Disipline Etti"

AK Parti Rize Milletvekili Ayar: "ÇAYKUR, Kota Artırımıyla Özel Sektörü Disipline Etti"
AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR) kota artırımı ile özel sektörü disipline ettiğini bildirdi.

Milletvekili Ayar, yaptığı yazılı açıklamada, çayda müstahsilin randevulu sistem ile rahata eriştiğini, yaş işleme kapasitesinin artırılması ile üreticinin elinin güçlendiğini ifade etti.

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün siyasi ayağına dokunulmadı eleştirilerine,”17- 25 Aralık 2013 darbe teşebbüslerinden soran belediye başkanlık adaylıklarını belirledik. Milletvekili adaylıklarını 2015 yılında belirledik. 2013 yılında mahalli seçimlerde adaylıklar belirlenirken orada muazzam bir eleme yapıldı. Milletvekili adaylıklarında adaylarımız bu yönüyle sıkı bir denetimden geçirildi. Dolayısıyla temizlik dedikleri şey zaten partimizde yapıldı. Buna rağmen yine partimizde var ise şu anda da yapılır. Fetö denilen olay 40 yıldan beri var olan bir süreçtir. Bu fetö olmadan önce cemaat görüntüsü altındayken bunu düşman belirleyenler bugün fetö olduğu ortaya çıkınca hain olduğu ortaya çıkınca o düşmanlıkları bitiyor onunla dost oluyorlar. İşin bu tarafını gizleyerek bu konudaki eleştirileri Ak Partiye yönlendirmeleri doğru bir yaklaşım değil.Bizde birkaç tane milat vardır. 17-25 aralık önemlibir milattır ama önün öncesinde 7 şubat 2012 çok önemli bir milattır ama onu herkes anlamamış olabilir. Ama 17-25 aralık operasyonunu halen yolsuzluk diye lanse edenler doğruyu söylemiyorlar. ” dedi.

ÇAYKUR'un günlük yaş çay işleme kapasitesinin 8 bin 500 tonun üzerine çıktığını, uzun vadede hedefin 10 bin ton olduğunu vurgulayan Ayar, "ÇAYKUR, eğer çayda tam manasıyla oyun kurucu olmak istiyorsa gücünü biraz daha arttırması gerekiyordu ve arttırdık. Özel sektörün artık çok daha dikkatli olması gerekiyor. Özel sektörün ÇAYKUR'un üzerinde fiyat vermesi çayda gelinen noktayı gösteriyor. Geçmişte bunlar hayal edilemezdi. ÇAYKUR kota artırımıyla özel sektörü disipline etti." 

Kapasite arttırmayla birlikte çayın işleme süresinin azaldığına dikkat çeken Ayar, şunları kaydetti: "Çayın işlenme süresini 45 günden 35 gün seviyesine indirdik. Bu çayda kaliteyi getiriyor. Geçmiş çayı işlemekle çayın kalitesinden de ödün vermiş oluyorduk. Tekrar kaliteyi kazanmaya başladık. Kapasiteyi arttırmakla sadece üreticinin daha iyi fiyata çayını satmasının yanında kaliteli çayda işlemiş oluyorsunuz. Özel sektörde sistemin içerisinde kendisini geliştirmek zorunda kalıyor." 

Ayar, ÇAYKUR'un varlık fonuna devredilmesinin olumsuz değil, aksine daha olumlu yansımalarının olacağını aktardı.

Milletvekili Ayar, Ayder Yaylasındaki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili  “TokiAyder de teknik çalışıyor. Bölge halkıyla birlikte çalışıyor. Biz sadece siyaset olaraktoki ve ilgili bakanlıkları Ankara’da bir araya getirdik. Biz ne yapmak istiyoruz. Ayder’i ve bölgeyi daha aktif hale nasıl getirebiliriz, Bölgenin ve halkın nasıl menfaatine uygun nasıl kullanılabilir anlamında doneleri verdik ve o doneler çerçevesinde bütün paydaşlar görüşlerini ortay koyuyor. Ondan sonra da en iyiyi bulma adına çalışmalar yapılıp ve o noktadan sonra tekrar işin kara vericileri önüne gelir ve yeterli bulunur veya şuralarda çalışılsın denilebilinir. Yapacağınız yeni bir değişimde hiç kimseyi mağdur etme hakkınız yoktur. Ama daha iyiyi yakalama adına da bir kararlılık göstermek gerekir” şeklinde konuştu.