Ak Parti Rize’de Aday Aday Sayısı 23’e Yükseldi

Ak Parti Rize’de Aday Aday Sayısı 23’e Yükseldi
Ak Parti Rize’de 22 olan milletvekili aday aday sayısı 23’e yükseldi.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri öncesi Ak Parti Rize’de aday aday sayısı 23’e yükseldi.

Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Rize Fındıklı’lı Cengiz Sunar, Ak Parti Rize Milletvekili Aday Adayı oldu. Sunar’ın Rize Milletvekili Aday Adaylığıyla Rize’deki aday adayı sayısı 23’e yükseldi.

Dünya 5’ten büyüktür projesinin koordinatörlüğünü de yapan Sunar, geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Olağan Kongresi’ne de katılmıştı.

cengiz-sunar-ak-parti-rize-milletvekili-aday-adayi.jpg

CENGİZ SUNAR KİMDİR?

cengiz-sunar-kimdir.20150301111100.jpg1987 doğumlu, aslen Rize Fındıklılı olan Cengiz Sunar,  Zonguldak Fen Lisesinden mezun olduktan sonra Bilgisayar Mühendisliği eğitimi için gittiği Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi, Kiev Politeknik Enstitüsü Rusça Okulundan mezun oldu. Daha sonra mühendislik eğitimini yarıda bırakıp Türkiye’ye dönen Sunar, Kadir Has Üniversitesi İngilizce İşletme/ Ekonomi bölümünde burslu olarak lisans eğitimini tamamladı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Democrasia ve Nahda Network gibi platformlarda koordinatörlük yaptı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin yapısını eleştiren Dünya 5’ten Büyüktür projesinin koordinatörlüğünü yapıyor.

Üsküdar'da ikamet eden Sunar Belgesel film yapımcılığı yapmakta ve iyi derecede Rusça ve İngilizce bilmektedir.

cengiz-sunar-rize-milletvekili-aday-adayi.jpg