Ak Parti Rize’de Başvurular Sona Eriyor

Ak Parti Rize’de Başvurular Sona Eriyor
Ak Parti Rize’de 25. Dönem Milletvekilliği başvuruları yarın (Cuma günü) sona eriyor.

Ak Parti Rize’de 11 Şubat’ta başlayan 25. Dönem Milletvekilliği başvuruları yarın (20 Şubat Cuma günü) sona eriyor.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile birlikte 15 başvurunun olduğu Rize’de son günde birkaç başvuruda daha bulunulacağı öğrenildi.

AK PARTİ’DE BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

23 Şubat’ta Ak Parti Rize İl Başkanlığı tarafından aday adaylığı başvuru dosyaları Ak Parti Genel Merkezine gönderilecek. 28 Şubat veya 1 Mart’ta temayül yoklaması yapılacak. Ardından her seçim bölgesinde ayrı ayrı kamuoyu yoklamaları yapılacak. 6 Mart - 15 Mart tarihleri arasında Ak Parti Genel Merkezinde mülakatların yapılması bekleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, bu seçimde 3 farklı çalışmalarının olacağını kaydederek, ilk olarak 28 Şubat ve 1 Mart'ta temayül yoklaması yapılacağını ifade etti.

Teşkilatların görüşünü en öncelikli değerlendirme unsurlarından birisi olarak gördüklerini dile getiren Atalay, ikincisi olarak ise her seçim bölgesinde ayrı ayrı kamuoyu yoklamaları yapacaklarını söyledi.

Atalay, üçüncü olarak bu yıl ilk defa temayül yoklamasından sonra kentin bir yerine sandık koyacaklarını belirterek, "Bu, il başkanlığımız veya farklı bir alanda olabilir. Kentteki bütün sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına, temsilcilerine ve kentin kanaat önderlerine gelin burada oy kullanın diyeceğiz. Bu, mecburi değil, tercihe bağlı. Bu, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun bir teklifi. MYK'da oylanarak kabul edildi. Şimdi bunun yöntemi üzerinde Seçim İşleri Başkanlığı çalışıyor. Türkiye'nin her yerinde bu şehirle bizim daha fazla bütünleşmemizi sağlayacak. Şehirle bütünleşeceğiz. Şehrin görüşünü aday belirlemede daha fazla almış olacağız" ifadelerini kullandı.

7 Nisan'da ise aday listeleri YSK'ya teslim edilecek

AK PARTİ RİZE'DE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNDA BULUNANLAR

Ak Parti Rize’de yarın (Cuma günü) sona erecek başvurular öncesi Rize Milletvekili Hasan Karal ile birlikte Eski İl Başkanı Hikmet Ayar, Eski İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Avukat Harun Mertoğlu, İlyas Gör, Rahmi Metin, Mümtaz Sinan, Eyüp  Furtuna, Opr. Dr. Hasan Basri Velioğlu, Dr. Muhammet Mustafa Saymaz, Erdal Havuz, Dursun Güneş, Mecit Meral, Faruk Üst, Adem Biberoğlu, Mevlüt Ali Halıcı olmak üzere 15 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Cuma günü de birkaç başvuruda bulunulacağı öğrenildi.