AK Parti Rize'de İlçe Belediye Başkan Aday Adayları Görüşme Odasına!

AK Parti Rize'de İlçe Belediye Başkan Aday Adayları Görüşme Odasına!
AK Parti Rize’de 11 ilçenin belediye başkan aday adayları görüşme odasına çağrılıyor.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için Rize Belediye Başkan Adayı olarak İl Genel Meclisi Eski Başkanı Rahmi Metin’i belirleyen AK Parti’de, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenme çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, Rize merkez ve aday adayı başvurusunda bulunulmayan Çamlıhemşin ilçesi dışındaki 10 ilçeden belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan 33 kişi, AK Parti’de görüşme odasına çağrılıyor.

25 Kasım 2018 Pazar günü saat: 13.00’te AK Parti Rize İl Başkanlığı binasında başlayacak olan ve AK Parti Rize İl Yürütme Kurulu üyelerinin yer alacağı görüşmede, aday adayları yürütme kurulu üyelerinin sorularıyla ter dökecek. Aday adaylarıyla tek tek görüşecek olan AK Parti Rize İl Yürütme Kurulu üyeleri, aday adaylarından neden belediye başkan adayı olmak istediklerini soracak. Yapacakları çalışmalar hakkında yürütme kuruluna bilgi verecek her bir aday adayının kendini ve çalışmalarını anlatması için yaklaşık 15 dakika süresi olacak.

AK Parti Genel Merkezinin almış olduğu karar doğrultusunda mevcut belediye başkanları ile partinin il ve ilçe başkanları aday adaylığı başvurusunda bulunmamıştı. Bu nedenle mevcut belediye başkanları ile ilçe başkanları toplantıya katılmayacak. Ayrıca, belde belediye başkan aday adayları da bu toplantıda yer almayacak.

Öte yandan Kalkandere ilçe belediye başkanının Saadet Partisi'nden olduğu Rize'de, 31 Mart 2019'da yapılacak seçimlerde AK Parti'nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçesi dışındaki tüm ilçelerde belediye başkan adayında değişikliğe gitmesi bekleniyor.

RİZE’NİN İLÇELERİNDEN AK PARTİ’DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY ADAYI OLAN VE GÖRÜŞME ODASINA GİRECEK İSİMLER ŞÖYLE:

Güneysu : Av. Ali Rıza Sancaktutan, Hasan Hanedar, Metin Terzi, Ali Karslı, Rıfat Özer, Erol Topçu, Adnan Yığcı, Mustafa Gündoğar

Ardeşen :Macit Moral

Çayeli : İbrahim Öztürk, Mustafa Sözer, Hüseyin Öztürk

Derepazarı : Ahmet Ayhan Yıldız, Kerim Aksoy, Zafer Karataş

Fındıklı : Mustafa Kasım Zorlu, Şaban Yılmaz, İsmail Fethi Velioğlu, İbrahim Kartal

İkizdere : Ali Yazıcı, Selçuk Ekşioğlu, Süleyman Tavukçu

İyidere : Saffet Mete, Abdullah Mete

Hemşin :Ziya Metin Usta

Kalkandere : Mehmet Özdemir, Refik Çolak, Sinan Çolak, Osman Yılmaz

Pazar : Sabri Aydoğdu, Recep Ali Çatan, Hamza Kandemir, Savaş Büyükterzi

Çamlıhemşin :Başvuru yok.

İLGİLİ HABERİMİZ

AK Parti Rize'de 51 Aday Adayı