Ak Parti Rize'de Temayül Yoklaması Başladı

Ak Parti Rize'de Temayül Yoklaması Başladı
AK Parti Rize İl Başkanlığı’nın, 23 aday adayından 21’i için yaptığı temayül yoklaması başladı.

Kültür Park Taç Salonda saat 10:00’da başlayan Ak Parti Rize İl Temayül Yoklaması 16:00’da sona erecek.

Koordinatörlüğünü AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan‘ın yaptığı temayül yoklamasına ayrıca Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Ömer Faruk Koç ve Kadın Kolları MKYK Üyesi Başak Kaman da katıldı.

ak-parti-rize-temayul-yoklamasi-3.20150301123545.jpg

1650 delegenin oy kullanmasının beklendiği temayül yoklamasında Ak Parti Genel Merkezi’nin almış olduğu karar gereğince mevcut milletvekilleri ile eski il başkanı yer almadığından aday adaylarından Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile AK Parti Rize Eski İl Başkanı Hikmet Ayar, temayül yoklamasında oylanmayacak. Son anda Rize Milletvekili aday adayı olan Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar ise temayül yoklamasında yer aldı.

ak-parti-rizede-temayul-yoklamasi-basladi.jpg

Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, programın açılış konuşmasında temayül yoklamasıyla teşkilat mensuplarının görüşlerini alacaklarını ifade ederek aday adaylarına başarılar diledi.

muhammed-avci.20150301123655.jpg

Temayül yoklamasının koordinatörlüğünü yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ise yoklama öncesi yaptığı konuşmada, “Bundan 13 sene önce  Rizeli bir yiğit çıktı meydana ve yürümeye başladı. Dediler ki; uzun boylu endamı güzel  bir adam, bugün var yarın yok dediler. Ama Allaha hamd olsun sizlerin desteği ve gayretiyle, teşkilatlarımızın sahip çıkmasıyla, Onun sağlıklı ve dik duruşuyla 13 yıl geçmesine rağmen bugün hiç mi hiç heyecanımız, iddiamız, varlığımız yok olmadan devam ediyoruz. Bugün Türkiye’de konuşulan 3 ay sonra seçimlerde hangi parti iktidar olur değil. Konuşulan iktidar Ak Parti, ama hükümet kaç milletvekilinden oluşur. Böyle bir şey her partiye, her harekete nasip olmazi. Kuruluşundan bugüne kadar Rize teşkilatı olmak üzere tüm Ak Parti ailesinde kimin zerre kadar emeği varsa, teri varsa Allah onlardan teker teker razı olsun. Onlar çalıştılar Ak Parti bugünlere geldi.” dedi.

bulent-turan.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşadığı sıkıntılara vurgu yapan Turan, “Oy istediği için Muhtar olamaz dediler ama bu millet o insanı bu ülkede başbakan yaptı. Oy istediği için muhtar olamaz dediler ama bu millet o yiğit insanı cumhurbaşkanı yaptı. Ve yine Onun yol göstermesiyle vizyonuyla 3 ay sonraki seçimlerde Türkiye yeni bir anayasayı yapacak sayıda milletvekiliyle Ak Parti’yi hükümete taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.

Turan, Rize’de temayül yoklaması için bulunduklarını ifade ettiği konuşmasının son bölümünde temayül yoklamasının Rize ve Ak Parti ailesine hayırlı olmasını dileyerek aday adaylarına başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Ak Partili delegeler oy kullanmaya başladı. Oylama işlemi 16.00’da sona erecek.

muhammed-avci-ak-parti-rize-temayul-yoklamasinda-konusma-yaparken.jpg

ak-parti-rize-temayul-yoklamasi-2.20150301123759.jpg

ak-parti-rize-temayul-yoklamasi1.jpg

muhammed-avci-ak-parti-rize-temayul-yoklamasinda-oy-kullandi.jpg

ak-parti-rize-temayul-yoklamasi.jpg

ak-parti-rize-temayul-yoklamasi5.jpg

ak-parti-rize-temayul-yoklamasi4.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Ak Parti Rize'de Yoğun Katılımlı Temayül Yoklaması Sona Erdi