Ak Parti Rize’de Yeni Başkan Muhammed Avcı

Ak Parti Rize’de Yeni Başkan Muhammed Avcı
Ak Parti Rize’nin yeni il başkanı Muhammed Avcı.

Ak Parti Rize İl Başkanlığı, 20 Aralık’ta gerçekleştirilecek ve Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı il kongresinde Rize İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Avcı ile tek adayla seçime girecek. Avcı'dan boşalan Rize İl Genel Meclis Başkanlığına kimin atanacağı ise Ak Parti Rize İl kongresinden sonra netlik kazanacak.

Ak Parti Rize İl Başkanı olarak girdiği seçimlerde Türkiye rekorları kırarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın babaocağında yüzünü kara çıkartmayan Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’ın genel seçimlerde milletvekili aday adaylığını düşündüğünden dolayı aday olmayacağı kongrede, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Avcı tek aday olarak seçime girecek.

AVCI, BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLE ANKARA'DA GÖRÜŞTÜ

Edinilen bilgilere göre, Avcı ve Ak Parti heyeti bugün Ankara’da Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Ak Parti kurmaylarıyla görüştü. Başbakan Davutoğlu’nun da onayladığı Avcı, Başkan Yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliğinde bulunduğu Ak Parti'ye Rize İl Başkanı olarak geri dönüyor.

30 Mart seçimleri öncesinde Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ederek, İl Genel Meclis Üyeliğine 1. Sıradan aday olan Muhammed Avcı, seçimlerin kazanılmasının ardından İl Genel Meclis Başkanlığına seçilmişti.

Öte yandan Avcı’nın İl Başkanlığına getirileceğini Rize Belediyesi Eski Özel Kalem Müdürü İş-Kur Genel Müdürlüğünde Eğitim Uzmanı Fahrettin Kaya da resmi twitter sayfasından Ankara’da çekilen bugünkü fotoğrafla birlikte “Müstakbel İl Başkanımız” dipnotuyla paylaştı.

fahrettin-kaya-harun-mertoglu-muhammed-avci-hasan-karal.jpg

MUHAMMED AVCI KİMDİR?

15.01.1980 yılında Rize merkezde doğdu. İlkokulu Atatürk İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Rize İmam Hatip Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı.

2004 yılında Amasya’da vatani görevini tamamladıktan sonra ticarete atıldı. 2009 yılında 3. olağan kongre ile birlikte AK Parti İl Yönetim Kurulu’na seçildi. Bir dönem Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

4. olağan kongre ile birlikte Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan yardımcılığı görevine getirilen ve Mart 2014 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis Başkanlığına aday olmak için bu görevinden istifa eden Avcı, çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev almaktadır.

muhammed-avci.20141212232039.jpg