AK Parti Siyaset Akademisinde Ödüller Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan

AK Parti Siyaset Akademisinde Ödüller Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan
AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Hatice Semiz, kayıtları devam eden siyaset akademisi eğitim programı sonunda Türkiye genelinde dereceye girenlerin ödüllerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini kaydetti.

AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi Koordinatörü Hatice Semiz, 18. dönem siyaset akademisi eğitim programının aralarında Rize'nin de yer aldığı 30 ilde başlayacağını belirterek, bu kapsamda 8 Ocak’ta başlayan kayıtların 19 Ocak’ta sona ereceğini ifade etti. Semiz, eğitim programı sonunda yapılacak sınavda Türkiye genelinde dereceye girenlerin ödüllerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceğini kaydetti.

Konu hakkında katıldığı tv programında açıklamalarda bulunan Semiz, “Siyaset akademisi, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat talimatlarıyla başlayan bir süreçtir. 2007 yılında projelendirilmiş, 2008 yılında başlayıp günümüze kadar gelmiş başarılı bir eğitim akademisidir.  Dünya çapında bir markadır. Bazı yıllarda birden fazla açılma gereği de duyulmuştur.” dedi.

30 ilde başlaması planlanıyor

Bu yıl ki  siyaset akademisinin içeriğiyle ilgili bilgileri de paylaşan Semiz, “1919’dan 2019 milletin emrinde, aydınlık geleceğe temasıyla bu yıl hazırlanıyoruz.  Çok önemli alt başlıklarımız var. Cumhurbaşkanımızın Dünya 5’ten büyüktür anlayışı, 2023 vizyonu,  yerli ve milli ekonomi gibi çok önemli konularda da eğitimler verilecek.  30 ilde başlaması planlanıyor. En az 100 katılımcının olması gerekiyor.  Şu anda Rize için 181 başvuru var. Ama bunların kesin kaydı tamamlanmamış. Siyaset akademisi sadece teşkilat mensupları için değil herkesin katılabileceği bir eğitim akademisidir. Bu dönemde özellikle hanımların ve gençlerin katılımı çok yüksek.  Siyaset akademisinin 18. Dönemi için ücretlendirmemiz 250 TL’dir. Bayanlarla engelliler ve 18-30 yaş arası gençler için bu ücret 100 TL’dir. Bu anlamda pozitif ayrımcılık var.” şeklinde konuştu.

Başvuru için gerekli belgeler

Başvuru için gerekli belgelere de değinen Semiz, “Başvurular için 5 kriterimiz var. Öncelikle Vakıfbank siyaset akademisi bağış hesabımıza ücreti yatırıyoruz. Banka dekontu ile partimize geliyoruz. Katılımcılarımıza 2 adet form veriyoruz. Bir adet öz geçmiş, bir adette kayıt formu. Bunun dışında 2 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle kaydımızı tamamlamış oluyoruz. Her türlü bilgilendirme ve akademimizin ders programı için ilgili tüm vatandaşlarımızı il başkanlığımıza davet ediyorum.” diye konuştu.

Dereceye Girenlerin ödülünü Cumhurbaşkanı verecek

Siyaset akademisi eğitim programından bahseden Semiz, “16 saat aktif ders gerçekleşecek. 4 saatte  online eğitim verilecek.  Rize olmanın avantajıyla en etkili ve deneyimli isimlere ulaşmaya çalışacağız. Önemli isimleri ağırlayacağız. 2 aylık bir eğitim sürecinden bahsediyoruz. Bunların 16 saati il dışından gelecek olan eğitimcilerimiz tarafında bire bir verilecek. 4 tanesi de online olacak. Katılımın sonunda yüzde 70 devamlılık gösteren herkes sınava tabi tutulacak. Tüm Türkiye’de eş zamanlı bir sınav olacak.  Bu sınavdan da 50 ve üzeri not olan katılımcılarımız sertifika almaya hak kazanacak.  Türkiye de ilk 3’e girenlere ödül de var.  Ve bu ödüllerde bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilecek.  Kayıtlar tamamlandıktan sonra akademik takvim tüm katılımcılarımıza verilecek.” dedi