Ak Parti Sözcüsü Çelik’ten Cemal Kaşıkçı Açıklaması

Ak Parti Sözcüsü Çelik’ten Cemal Kaşıkçı Açıklaması
Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin olarak, "Bunun açığa çıkması namus borcumuzdur" dedi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin olarak, "Bunun açığa çıkması namus borcumuzdur" dedi.

Foto muhabir Ara Güler'in cenaze törenine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin olarak, "Dün akşamdan itibaren Suudi Arabistan'da bir takım gelişmeler oluyor. İstihbarat yetkilileri görevden alındı. 18 Suudi vatandaşı gözaltın alındı. Suudi Başsavcılığı şöyle bir açıklama yaptı; "Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü teyit etti ve arkasından Suudi Arabistan konsolosluğunda bulunan bir takım Suudi vatandaşlarıyla arada çıkan arbede yüzünden ölmüştür" diye. Aradan bu kadar zaman geçtikten sonra bu şekilde teyit edilmesi süreci daha da hızlandıracağını düşünüyoruz. Bu emri kim verdi, sorumluları kimlerdir bütün dünya bunun üzerinde duruyor" diye konuştu.

Türkiye'nin olayın başından beri tutumunun net olduğunu söyleyen Çelik, "Gerçek ne ise o ortaya çıkarılacak. Ne herhangi bir kimse peşinen suçlanacak, ne de herhangi bir şeyin üstü örtülecek. Çok vahim bir olaydır. Bütün insanlığı infiale uğratmış bir olaydır. Dünyada herkes büyük bir ilgiyle bunu izliyor. Burada takdir edilen konu Türk otoritelerinin, Başsavcılığın bu şekilde titiz bir çalışma yürütmesidir. Türkiye ne olmuşsa onu açığa çıkaracak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin konu ile ilgili iki çalışma yürüttüğünü hatırlatan Çelik, "Birincisi Suudi tarafı ile birlikte koordinasyon halinde bir soruşturma yürütüyoruz, ikincisi kendi bağımsız soruşturmamızı yürütüyoruz. Biz müstakil soruşturmamızı da yürütüyoruz. Biz peşinen kimseyi suçlamıyoruz ama hiçbir şeyin örtülü kalmasına da razı değiliz. Suudi Knosolosuğu Suud toprağı sayılsa da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olmuştur. Bunun açığa çıkması bizim namus borcumuzdur. Cumhurbaşkanımız iradesi bu şekildedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:IHA