Ak Parti, Sütlüoğlu'nun Sevincini Kursağında Bıraktı

Ak Parti, Sütlüoğlu'nun Sevincini Kursağında Bıraktı
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kendisine prim sağlamak amacıyla apar topar yaptığı açıklamaya siyasi kanattan gelen cevap, Sütlüoğlu'nun prim sevincini kursağında bıraktı.

Milletvekilliği seçimleri öncesi milletvekilliği aday adaylığı söz konusu olan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kendisine prim sağlamak amacıyla siyasilerin açıklaması gereken mevsimlik işçi alımlarını henüz başvuru detayları ile alımların nasıl yapılacağı belli değilken  13 Ocak’ta apar topar açıklamasına siyasi kanattan tepkili açıklama geldi. Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Genel Müdür Sütlüoğlu'nun bu prim sağlamak oyununu bozarak, mevsimlik işçi alımlarının siyasi olarak atılan bir adım olduğunu ve 2 yıllık siyasi mücadele sonunda Çaykur’a mevsimlik işçi alımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Çaykur'a eleman alma konusu tamamen siyasi olarak atılan bir adımdır"

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Rize Merkez İlçe Ocak Ayı Danışma Meclis Toplantısına katılan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’dan Sütlüoğlu’na veryansın gibi açıklama…

Çaykur'daki işçi alımıyla ilgili bilgi veren Karal, "Gerek  eski il başkanımız Hikmet bey, gerekse şimdiki il başkanımız tabi onun daha yeni dönemine rastladı yaklaşık 2 yıldan beri Ankara'da milletvekili olarak mücadele verdiğimiz Çaykur'a eleman alma çalışmalarımız sonuç verdi. Çaykur'a eleman alma konusu tamamen siyasi olarak atılan bir adımdır. Ankara'da bizzat iki yıldan beri  bakanlıklarda başta Başbakan Yardımcımız Ali Babacan, maliye bakanlığımız, Hazine müsteşarlığımız, tarım bakanlığımız bunlarla beraber iki sene verilen mücadeleyle beraber sonuçlandırılan çalışmadır. İki senedir verdiğimiz mücadelenin eseridir. Alım usulleri adil bir şekilde gerçekleşecektir. 3500 rakamı çok ciddi bir rakamdır. Bunun siyasi olarak iktidarımızın hükümetimizin almış olduğu bir karar olduğunu siz değerli teşkilat mensubu kardeşlerimizin halkımıza anlatması gerekir.” dedi.

rize-milletvekili-hasan-karal.jpg

"Türkiye'nin modern ve çağdaş zihniyetiyle uyuşan bir demokratik anayasayı yapmak zorundayız"

2015 genel seçimlerine de değinen Karal, "Önümüzdeki seçim çok önemli  2015 haziran seçimlerinde AK Partinin tekrar yeniden tek başına ve anayasayı değiştirebilecek bir kuvvet ve güçle beraber iş başına gelebilmesi için bizim üzerimize  çok büyük bir görev düşüyor. AK Parti bu ülkede hemen hemen her şeyi başardı sadece 1980 darbesinin ihtilalinin ürünü olan anayasayı değiştiremedi bir çok maddesi değişti ama   Türkiye'nin şuan ki mevcut konjoktörüne yakışır bir dünya ülkesi olan Türkiye'nin modern ve çağdaş zihniyetiyle uyuşan bir demokratik anayasayı yapmak zorundayız" dedi.