Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor
AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar referandum gezilerini Tonya ilçesinde sürdürürken, Salih Cora ise Dernekpazarı ilçesinde sürdürdü.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar referandum gezilerini Tonya ilçesinde sürdürürken, Salih Cora ise Dernekpazarı ilçesinde sürdürdü.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Tonya ilçe merkezi ile Kalınçam, İskenderli, Yakçukur ve Kösecik mahallerini ziyaret etti. Ziyaretlerinde yöre insanına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan Günnar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'de kalıcı siyasi istikrar olacağına vurgu yaptı. Günnar "16 Nisan'da yapılacak referandumda aziz milletimizin kararı "Evet" olursa ülkemiz koalisyonlardan kurtulacaktır. Seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında (5 yıl) kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişecek. Hükümet kurulmama sorunu olmayacak. Hükümete güven oyunu millet verecek. Cumhurbaşkanı yüzde 50'nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı'nın hem meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak" diye konuştu.

Günnar, anayasa değişikliği ile halkın güçlü mecliste daha güçlü temsil edileceğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güçlü hükümet, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi terörle mücadelemize güç katacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha etkin şekilde işletilecek. Terörle etkin mücadele edilecek. Terör Türkiye'nin gündeminden düşürülecek. Güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacak. İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacak. Meclis asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, meclis aynı zamanda seçilmiş. Cumhurbaşkanı'nı ve kabinesini denetleyecek. Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Kanun yapımında meclis iradesi ön plana çıkacak."

Cora, ana muhalefet partisinin iddialarına cevap verdi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise Dernekpazarı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Hükümet Konağı ziyaretinin ardından Cora, ana muhalefet partisinin iddialarına da cevap verdi. Cora "Meclis tasfiye olmuyor tam tersi düzlüğe çıkıyor, asli vazifesini yapıyor. Meclis kanun yapacak Cumhurbaşkanı uygulayacak, Meclis bütçe yapacak Cumhurbaşkanı ve başında bulunduğu hükümet halka hizmet üretecek. Hükümetin bütçe teklifi dışında kanun teklifi yasaklanacak. Kanun koyma yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tekelinde olacak. Meclisin aynı zamanda araştırma, soruşturma ve soru sorma , gerektiğinde kanun çıkarıp kararnameleri iptal gibi hükümeti denetleme yetkileri olacak. Af, savaş ve seçimlerin yenilenmesi gibi birçok yetkisi de vardır. Hem CHP ne zamandan beri Meclis'e sahip çıkar oldu? Meclis iradesine ne zamandan beri saygı duyar oldu? Başörtüsü yasağı kaldırılırken "411 el kaosa kalktı" diyenlerin yanında olan kim? 2007'deki Cumhurbaşkanı seçimlerinde milletimizin oy vererek seçtiği ve TBMM'de kendisini temsil etsin diye Meclis'e gönderdiği vekiller neden Genel Kurul'u terk ettiler? Milletvekili sıfatıyla irade ortaya koymaktan kaçındılar. Sonra Milletimiz ne yaptı? İlk seçimde kendisini temsil etmeyenlere ders verdi, onları tasfiye etti. Daha güçlü bir AK Parti iktidarıyla cevap verdi. Milletimiz kendisini kimin daha iyi temsil ettiğini iyi biliyor. Hiç yeni bir şey önermediler. Mevcut sisteme karşılar. Yeni hükümet modeline karşılar. Meclis cumhurbaşkanı seçmesin, halk Cumhurbaşkanı seçmesin. E ne yapacağız? Cevap yok. Ya siz bu milletin başına bela mısınız?" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Kaynak:IHA