Ak Parti Trabzon Milletvekillerinin Referandum Çalışmaları Devam Ediyor

Ak Parti Trabzon Milletvekillerinin Referandum Çalışmaları Devam Ediyor
AK Parti Trabzon Milletvekillerinin referandum çalışmaları devam ediyor.

AK Parti Trabzon Milletvekillerinin referandum çalışmaları devam ediyor. Milletvekilleri Adnan Günnar ve Salih Cora referandum çalışmalarında Ortahisar ilçesine ağırlık verdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Ortahisar ilçesinde vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. İlçenin Beşirli ve CumhuriyetmMahallerinde esnaf ve halka 16 Nisan halk oylamasını anlatan Günnar, "Bu bir belediye başkanlığı, milletvekili seçimi değildir. Biz Trabzon olarak 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 72 rekor oy oranı ile destek verdik. Şimdi ise geleceğimizi oylayacağız çocuklarımızı ilgilendiren halk oylamasında Bu Necip Milletimizin desteği ile Trabzon'da ciddi bir oy oranı yani AK Parti iktidarlarında gerçekleşmiş karakteristik oy oranı olan yani 2014 yılındaki yüzde 72 oy oranının daha da üstüne ulaşacağız inşallah. Çünkü 3 kasım 2002 den bu tarafa yapılmış tüm seçimlerde mütemadiyen oyumuzu artırdık. Aziz Milletimiz de bu Halk Oylamasının önemini tarihi boyutlarını ve geleceğe yönelik beklentiler bakımından neleri içerdiğini çok iyi bilmektedir. Bütün dünyanın bizimle, bizim hareketimizle, bizim liderimizle ve bizim ülkemizle uğraştığı bir dönemde, bizler birlik ve beraberlik içinde Avrupa Devletlerine sandıkta en büyük dersi vereceğiz" diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, şehrin kılcal damarlarında yeni anayasayı anlatmaya devam ediyor. Hukukçu kimliğinin verdiği avantajla cevapsız soru bırakmıyor. Boztepe, Yenimahalle, Çukurçayır, Sofrakaya mahallelerinde referandum çalışmalarını sürdüren Cora, ana muhalefet partisinin 18 yaş değişikliği konusunu çarpıttığını söyledi.

Cora "18 yaşında bir bireyin seçmen aklı varken, seçme hakkı varken seçilme hakkının bulunmaması bir tutarsızlıktır. Bu düzenleme ile gecikmiş bir hakkın teslimi sağlanacaktır. Gençlerin siyasetteki yerinin yedek kulübesi değil ilk 11 olduğunu her zaman ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; gençlerin siyasette daha fazla yer almalarını her zaman canı gönülden istemiştir. Bunun için yapılan her türlü düzenlemenin önünü açmıştır. Her alanda süratle değişimin yaşandığı günümüzde, anı yakalamak, geleceğe yetişmek ancak genç ve dinamik nesillerle mümkündür. Dolayısıyla siyasetin gençleşmesi eksilmez bir ihtiyaçtır. Bunun hukuki altyapısını hazırlamak da bizim sorumluluğumuzdadır. Hele bir genç milletvekili olarak bu değişikliği sonuna kadar destekliyoruz. 18 yaşında bir genç hukuken memur olabiliyor, evlilik yapabiliyor ama her 18 yaşına gelen bunları olabiliyor mu? Milletvekili olabilmek için de tek geçerli kriter seçilme yaşına haiz olmak değildir. Birçok Avrupa Ülkesinde de seçilme yaşının 18 olduğu herkesin malumudur. Milletvekili seçilme yaşı 30'dan 25'e indiğinde 29 yaşında bendeniz aday olabildim. Şimdi seçilme yaşı 18'e indiğinde 24 yaşındaki bir genç de aday olabilecek. Bu değişiklik siyasete teşvik mahiyetindedir. İhtiyaç duyduğumuz taze kanın vücuda hayat vermesidir. Bakın ben sınıf öğretmeni bir babanın milletvekili evladı olarak söylüyorum; Yalnızca belirli bir zümrenin çocuklarının milletvekili yapılarak askerlikten muaf tutulacağı kuyruklu bir yalandır. Siyasi partiler tartışmaya açık bir profili aday göstermek suretiyle kendi topuğuna kurşun sıkar mı? Milletimizin bu laflara karnı tok" şeklinde konuştu.

Ak Parti Trabzon Milletvekillerinin Referandum Çalışmaları Devam Ediyor

Ak Parti Trabzon Milletvekillerinin Referandum Çalışmaları Devam Ediyor

Ak Parti Trabzon Milletvekillerinin Referandum Çalışmaları Devam Ediyor

Kaynak:IHA