AK Parti'de Rize'de Temayül Yoklaması Başladı

AK Parti'de Rize'de Temayül Yoklaması Başladı
AK Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 81 ilde olduğu gibi Rize'de de aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklaması başladı.

AK Parti'de 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi, 23 Mart'ta sona erdi.

Aday adaylığı için Rize'de 26 aday başvuruda bulunurken ülke genelinde başvuran 6 bin 25 kişi için teşkilat temayül yoklaması, bugün 81 il başkanlığınca elektronik ortamda 10.00-16.00 saatleri arasında yapılıyor.

AK Parti Rize İl Başkanlığının Temayül yoklaması Rize Kültür Park Altın Salon'da gerçekleştiriliyor. Temayül yoklamasına AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da koordinatör milletvekili olarak katıldı.

AK Parti Rize'de 1153 delegenin temayül yoklamasında oy kullanma hakkı bulunuyor. 

AK Parti’den Rize Milletvekili olabilmek için  Ahmet Türk, Ayten Aydın, Bahattin Albayrak, Emine Karali, Enes Baş, Hakan Gültekin, Harun Mertoğlu, İbrahim Biberoğlu, İbrahim Türüt, İshak Alim, İsmail Hakkı Yenilmez, Kasım Kutlu, Kemal Şamlıoğlu, Levent Karahan, Mehmet Hüsrev, Melahat Furtuna, Murat Sadettin Türüt, Nuran Alim, Osman Aşkın Bak, Selim Beşikçi, Sema Yağcıtekin, Seyyit Ahmet Seven, Tarık Ziyad Büyükbaş, Yasemin Gültekin Ayaz, Yasemin Suyabatmaz ve Yılmaz Katmer aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonlara sunulacak.

Liste 11 Nisan'da kamuoyuna açıklanacak

Milletvekili aday listesinin belirlenmesi için alt komisyonların yapacağı değerlendirmelerin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonca verilecek.

Üst komisyon 3 Nisan'da çalışmalarına başlayacak.

Nihai milletvekili aday listeleri, 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek.

AK Parti, 11 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklayacak.

E-TEMAYÜL YOKLAMASI KAPSAMINDA OY KULLANACAK TEŞKİLAT MENSUPLARI:

Parti Üyeliği devam eden Genel Merkez Parti Kurucu Üyeleri (İkamet ettiği ilde),

İl Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri (Asıl)

İl Disiplin Kurulu Başkan ve Üyeleri (Asıl)

İl Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Başkan ve Üyeleri (Asıl)

İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri (Asıl)

Parti Üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan geçmiş dönem İl Başkanları

Parti Üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan geçmiş dönem kadın ve gençlik kolları İl Başkanları

İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri (Asıl)

İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri (Asıl)

Büyükşehir, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları

İl, İlçe ve Belde Belediye Meclisi Üyeleri

İl Genel Meclisi Üyeleri (ilgili ilçede)

Belde Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri (Asıl)

Belde Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları

Köy ve Mahalle Başkanları

Parti Üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan 22, 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönem Milletvekilleri en son seçilmiş oldukları ilde (Seçim çevresinde)

ak-partide-rizede-temayul-yoklamasi-basladi-1-002.jpgak-partide-rizede-temayul-yoklamasi-basladi-3-001.jpgak-partide-rizede-temayul-yoklamasi-basladi-1-001.jpgak-partide-rizede-temayul-yoklamasi-basladi-2-003.jpgak-partide-rizede-temayul-yoklamasi-basladi-4.jpgak-partide-rizede-temayul-yoklamasi-basladi-3-002.jpgak-partide-rizede-temayul-yoklamasi-basladi-2-001.jpgak-partide-rizede-temayul-yoklamasi-basladi-053.jpgak-partide-rizede-temayul-yoklamasi-basladi-53.jpgak-partide-rizede-temayul-yoklamasi-basladi-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18 Yorum