AK Parti’de Temayül Yoklaması Yarın Yapılacak

AK Parti’de Temayül Yoklaması Yarın Yapılacak
AK Parti, 2019 Mahalli İdareler seçimi dolayısıyla aday adaylığı başvuru sürecinin sona ermesinin ardından ülke genelindeki Temayül Yoklamasını Pazar günü gerçekleştirecek.

Ülke genelinde 18 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek temayül yoklamasında Rize’deki 18 belediye için 51 aday adayı görücüye çıkacak. Temayül yoklamasında  teşkilat mensupları aday adayları dışında aday olarak görmek istedikleri isimleri de listeye yazabilecek.

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığında yapılacak temayül yoklamasında 946 teşkilat mensubunun oy kullanma hakkı bulunuyor. Teşkilat mensupları AK Partili belediye başkanlarının bulunduğu il, ilçe ve belde belediye başkanları için 2’şer, AK Partili olmayan belediye başkanlıkları için 3 isime oy kullanabilecek. 

Bu kapsamda Rize genelinde belediye başkanlığı Saadet Partisi’nde bulunan Kalkandere Belediyesi için teşkilat mensupları en fazla 3 aday için oy kullanacak yada aday adayları dışında aday görmek istedikleri 3 isme yer verebilecek. Diğer belediyeler için en fazla 2 adaya oy verebilecek yada aday adayları dışında aday görmek istedikleri 2 ismi listeye yazabilecek. 

Öte yandan mevcut belediye başkanları ile AK Parti il ve ilçe başkanlarının aday adaylığı başvurusunda bulunmamaları yönünde AK Parti Genel Merkezince karar alınmıştı. 

Rize’deki temayül yoklamasına AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen AK Parti MKYK Üyesi ve T.B.M.M. 27. dönem İstanbul Milletvekili Erol Kaya başkanlığındaki bir heyet katılacak.