Ak Parti'den Rize'de Saadet Partisi Milletvekili Adayına Teklif

Ak Parti'den Rize'de Saadet Partisi Milletvekili Adayına Teklif
Ak Parti Rize’de Saadet Partisi'nin Rize Milletvekili Adayına teklifte bulundu.

Ak Parti’nin, Saadet Partisi’nden 2011 Genel Seçimlerinde Rize Milletvekili Adayı olan Gazeteci ve Televizyon programcısı Bilal Öztürk’e Rize Belediye Meclis Üyeliği için teklifte bulunduğu öğrenildi. Öztürk'ün teklife ne cevap verdiği ise sırrını koruyor!

bilal-ozturk.20140109004800.jpg

Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun hafta başı yaptığı basın açıklamasında Rize Belediye Başkanlığına aday olduğunu ilan etmesi üzerine Rize’de siyaset meydanı hareketlendi. Bekaroğlu bir gazeteye yaptığı açıklamada, “kendisini bir platformun davet ettiğini ve Belediye Meclis Üyelerini de o platformla beraber belirleyeceğini” açıklamıştı.

Siyaset kulislerinde Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun halkın her kesimini temsil eden bir liste hazırlığı içerisinde olmasının Ak Parti’yi daha ciddi plan ve program yapmaya sevk ettiği gibi tedirginde ettiği söyleniyor.

Profesyonel bir anket kuruluşu tarafından Rize’de yapılan ankette Saadet Partisi’nin adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ile Ak Parti’nin adayı Prof. Dr. Reşat Kasap yüzde 35-35 olarak kafa kafaya çıkmıştı.

Bekaroğlu’nun aday olması, geniş katılımlı bir liste hazırlama çalışması ve anket sonucu Ak Parti’yi yeni stratejiler belirlemeye sevk etti. Ak Parti Reşat Kasap’ın Belediye Meclisi listesine yer alması için Saadet Partisinin Temmuz 2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili Adayı gösterdiği Gazeteci ve Televizyon programcısı Bilal Öztürk’e teklif götürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Ak Parti tarafından Belediye Meclisi Üyeliği teklifi alan Saadet Partisi’nin Temmuz 2011 Genel Seçimi Milletvekili Adayı Gazeteci ve Televizyon programcısı Bilal Öztürk’ün teklife nasıl yaklaştığı ve ne cevap verdiği ise merak konusu.

bilal-ozturk-rize.jpg