Ak Parti'den STK çıkarması

Ak Parti'den STK çıkarması
Ak Parti Rize İl Başkanlığı’nın düzenlediği sivil toplum örgütleri toplantısına yoğun bir katılım gerçekleşti.

İlçelerde dâhil olmak üzere 85 civarında sivil toplum örgütü başkanlarının davet edildiği toplantıya davetlilerin tamamı katılarak bugüne kadar Rize’deki en kapsamlı sivil toplum örgütü toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, özellikle siyasi hayatının ikinci perdesi olarak adlandırdığı bu yeni dönemde, birinci dönemde yaptıkları icraatların şahsı tarafından iyi değerlendirilip yeni bir anlayışla siyasi hayatına devam etme kararı aldığını belirterek, özellikle katılımcı bir topluluk olma anlayışı konusunda ciddi adımların atılmasını gerektiğini söyledi.

stk-rize-2.jpg

İktidar partisi Rize teşkilatları olarak Rize’nin sivil toplum örgütleriyle ve kendi partileri dışındaki siyasi oluşumlarla daha sıkı bir diyalog içerisine girme konusunda arkadaşlarıyla bir karar aldığını ifade eden Karal, amacımız ‘’Rize’mizin öz evlatları arasında daha sıkı bir iş birliği oluşturmak, Rize’nin gelişmesi ve kalkınması konusunda yoğunlaşmak ve bu konuda sivil toplum kuruluşlarıyla daha samimi ortamları paylaşabilmektir. Bu toplantıların esası sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Rize’yi konuşmaktır.’’

Bu toplantılarda kesinlikle siyasi bir amaç güdülmediğini kaydeden Karal şöyle devam etti; ‘’İktidar partisi olarak böyle bir zemin oluşturulması görevi elbette bize aitti ve bunu yapmak için buradayız. Şehrimizi hep beraber yönetelim istiyoruz. Sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri Rize’mizin en önemli yöneticileridir. Buna yürekle inandığımı ifade etmek istiyorum. Bugün burada 85 tane sivil toplum örgütümüzün hemen hemen hepsinin de katılmış olması da bizlere ayrıca bir mutluluk vermiştir. Bu toplantılarımızı genel politikalardan uzak olarak yapacağımızı ifade etmiştik. Ankara’dakiler Ankara’daki meseleleri konuşsunlar. Ama biz, siyaset yapan her bir parti, amacı ve gayesi Rize’ye hizmet etmek olduğuna göre bizim tek ölçeğimiz Rize olmalıdır düşüncesindeyiz. Bu toplantıya katılan değerli sivil toplum kuruluşların başkanlarına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

stk-rize-3.jpg

Daha sonra sivil toplum örgütü başkanları söz aldı. Öncelikle böyle ortamın hazırlanmasından duydukları memnuniyeti ifade ettikten sonra Emtia borsası, organize sanayi bölgesi, çayın sorunları, ovit tüneli gibi konular başta olmak üzere çeşitli konularda görüş beyan ettiler.

stk-rize.jpg

Çok daha sık bu toplantıların yapılması gerektiği konusunda ortak bir irade oluştuktan sonra toplantı sona erdi.