Ak Parti’den Yeni Bir Kanun Teklifi

Ak Parti’den Yeni Bir Kanun Teklifi
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ve 21 AK Parti milletvekilinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Kanun Teklifi TBMM Başkanlığı'na...

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ve 21 AK Parti milletvekilinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Kanun Teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklif ile, 1950 ile 1951 yıllarında Seyhan nehri seddelerinin yapımı sırasında tahliye edilen vatandaşların ile Akşehir gölünün kıyısı kenar çizgisinin farklı tarihlerde değiştirilmesi sonucu vatandaşların mülkiyet sorununun çözülmesi amaçlanıyor. Nakil esnasında yakalanan küpesiz buzağı, kuzu ve oğlaklar ile gebe hayvanlarının kesime sevk edilmesine son verilmesi öngörülüyor. Mobil telefon kapsama alanının ve internet hizmeti altyapılarının yaygınlaştırılmasına ilişkin düzenlemeler içeriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 15/03/2020 tarihinden sonra yapılmış ancak uygulama sözleşmesi imzalanmamış yap-işlet-devret projelerine ilişkin özel bütçeli kuruluşların borç üstlenim aynalaşmasında taraf olması sağlanıyor.

Çanakkale Savaşı Gelibolu Tariuhi Alanda alan kılavuzlarının görev yapmaya devam etmesine yönelik düzenleme bulunuyor.

TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. bütçelerinin Hazine tarafından desteklenmesine devam edebilmesi öngörülüyor.

(Ahmet Umur Öztürk /İHA)

Kaynak:IHA