Ak Partili Balta Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Ak Partili Balta Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile vesayet ruhunun ortadan kalkacağını belirterek "18 maddelik anayasa değişikliğinden...

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile vesayet ruhunun ortadan kalkacağını belirterek "18 maddelik anayasa değişikliğinden sonra ülkenin kaderini etkileyen tüm gelişmelerde nihai sözü millet söyleyecek" dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, referandum çalışmalarını Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde Akkese ve Dağlıca mahallelerinde sürdürdü. Beraberindeki AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Akkese İlkokulu'nda düzenlenen Nevruz Günü kutlamalarına katıldı. AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve beraberindekiler daha sonra Beşikdüzü'nün Dağlıca mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada bir çay ocağında hemşerilerine seslenen Balta, "Siyasi partiler aday göstererek Cumhurbaşkanlığı hükümet modelini destekleyecek bir model oluşturduk, MHP ile birlikte Anayasa paketini hazırladık. Bu anayasa paketinin özü, tek başına iktidarın temsil edilecek olmasıdır. Bunun içerisinde milletvekili seçilme yaşının 18 olması, milletvekili sayısının artırılması, Cumhurbaşkanı görev ve yetkilerini düzenleyerek hükümetin direkt halkın seçtiği oylarla belirlenen hükümet olması modelidir. Sandığa gittiğimizde direkt hükümet başkanını seçeceğiz. İnşallah 3 Kasım 2019'da ilk uygulaması başlayacak. Parlamento seçimleri Cumhurbaşkanı seçimiyle aynı zamanda yapılacak, sandığa gittiğimizde hem Cumhurbaşkanına hem meclise oy vereceğiz. Böylelikle halkın kendisi aynı hem yasama faaliyetini yerine getiren milletvekillerini tercih edip TBMM'yi oluşturacak hem de hükümeti o akşam sandıkta halkın kendisi bizzat güvenoyu ile seçmiş olacak. Bu şekilde ülkemiz kalıcı bir istikrara kavuşmuş olacak. Böylelikle Anayasa değişikliği ile birlikte kutuplaşmanın önüne de geçilmiş olacak" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile vesayet ruhu ortadan kalkacak" diyen Balta "18 maddelik anayasa değişikliğinden sonra ülkenin kaderini etkileyen tüm gelişmelerde nihai sözü millet söyleyecek. Meclis daha da güçlenecek. Şuan ki sistemde Cumhurbaşkanının hiçbir kuruma karşı sorumluluğu yok. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı sorgulanabilir, yargılanabilir, cumhurbaşkanı 400 milletvekilinin imzası ile görevden alınabilir. Türkiye 16 Nisan'da önemli bir karar verecek. Daha güçlü daha büyük bir Türkiye için referandum çok önemli. Millet ölçecek, biçecek, tartacak, kim doğru, kim haklı, kim haksız, oy kullanmak suretiyle ortaya koyacak. Biz milletimize güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Ak Partili Balta Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Ak Partili Balta Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Kaynak:IHA