AK Partili başkandan işsizlere çağrı

AK Partili başkandan işsizlere çağrı
AK Parti Ordu Gençlik Kolları Teşkilatı Tanıtım ve Medya Kolları Başkanı Reyhan Kırca, Ordu'nun en büyük sorunları arasında bulunan göç olayının önüne geçilebileceğini belirtti.

AK Parti Ordu Gençlik Kolları Teşkilatı Tanıtım ve Medya Kolları Başkanı Reyhan Kırca, Ordu'nun en büyük sorunları arasında bulunan göç olayının önüne geçilebileceğini, ancak gençlerin istihdama kazandırılma konusunda isteksiz ve kararsız davrandıklarına dikkat çekti.

Reyhan Kırca, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezleri tarafından özellikle gençlere ve bayanlara karşı hemen hemen bütün meslek dallarında çeşitli kurslar açıldığını hatırlatarak, kursiyerlere günlük 15 lira ücret ödendiğini, bunun aylık toplamının neredeyse asgari ücrete denk geldiği halde, meslek kurslarına katılımın az olduğunu vurguladı. Kırca, "Buna rağmen gençlerimizin hala işsizlikten yakınıp bir an önce kolay para kazanma veya masa başı rahat iş istemelerine bir anlam veremiyoruz. Oysa gençlerimiz biraz sorumluluk bilincini üstlenerek bu imkanlar sayesinde elde ettikleri başarılar sayesinde bir yerlere gelmeyi amaçlasalar daha doğru olacak. Yani gençlerimiz, göçü kader olmaktan kurtarmanın fırsatını hükümetimiz döneminde bir fırsata çevirmeliler" dedi.

Kırca, Ordulu gençlerin sürece tabi olan bu kurslara ilgi göstermelerini ve kurs bitiminde alacakları sertifika ile başvuracakları alanlarda kolayca iş imkanı kazanabileceklerini sözlerine ekledi.