AK Partili Kadınlar Rize'de Kadına Şiddete Karşı Yürüdü

AK Partili Kadınlar Rize'de Kadına Şiddete Karşı Yürüdü
AK Parti Rize İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında yürüyüş düzenledi.

AK Parti Rize İl Başkanlığı Kadın Kolları üyeleri ve onlara destek veren kadın kolları dernek üyeleri, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında bir araya geldi.

Yakalarına turuncu kurdele takan, “kadın Allah’ın emanetidir”, "kadın güçlenirse toplum güçlenir", "kadın ve erkek biriz birlikte güçleneceğiz" ve "sevgi şifadır" gibi dövizler taşıyan kadınlar, Tuzcuoğlu Memişağa Parkından Atatürk caddesi üzerinden İsmail Kahraman Kültür Merkezi önüne yürüdü.

ak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(1).jpg

AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, burada yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde tezahür ettiğini söyledi.

AK Kadınlar olarak kadına yönelik şiddetin bir insanlık hakkı ihlali olduğunu her zaman dile getirdiklerini belirten Yağcıtekin, “Yüzyıllar öncesinden, henüz insan hakları evrensel bildirgesi yokken, kadın erkek ayrımı yapmadan insani bir mesajın dünyaya yayılmasına öncü olan Hazreti Peygamberimiz Muhammed (SAV)’nin sözünü hatırlamak ve hatırlatmak hepimizin üzerine düşen önemli bir vazifedir: ‘İnsanlara merhamet etmeyene, Allah da merhamet etmez.’ Hiçbir ayrım gözetmeksizin yaşam biçimi olarak tüm insanlara karşı kötü muameleyi bizlere neden dinimizin kadınlara ve kız çocuklarına uygulanacak kötü muameleyi kabul etmesi de mümkün değildir.” dedi.

ak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(13).jpg

Ülkemizde ve dünyada kadınların yıllardır sürdürdükleri çeşitli mücadeleler ile kadına ve aslında insana yakışır, hak ve adalet talepleriyle oldukça büyük kazanımlar elde ettiklerini kaydeden Yağcıtekin, "Birleşmiş Milletler, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nde dünyanın 49 ülkesinde kadınları aile içi şiddete karşı koruyan bir yasal düzenlemenin olmadığına dikkat çekilirken, AK Parti döneminde Türkiye'de ilk kez 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi' yasası mecliste kabul edilmiştir. AK Parti kurulduğu günden itibaren kadınların ekonomi, siyaset, bilim ve eğitimde güçlenmesi misyonu ile atılan her adımda kadınların iş ve aile hayatlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler getirmiştir." diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kadınlara karşı ayrımcılık, ıkçılıktan beterdir’ anlayışıyla gösterdiği özveriyi kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için hep birlikte göstermemiz bu mücadelemizde bize başarıyı getirecek önemli unsurdur” ifadelerini kullanan Yağcıtekin, şunları kaydetti: AK Parti, kadın erkek, yaşlı genç herkesin, hepimizin partisidir. AK Kadınlar olarak kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde kadına yönelik her türlü şiddete turuncu çizgimizi çekiyoruz. Aynı hassasiyetle tüm toplumu da turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz. Sağlıklı bir toplum ve gelecek nesiller için kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte turuncu çizgimizi çekelim.”

Yürüyüşün ardından AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanlığında İsmail Kahraman Kültür Merkezinde konferans düzenlendi. Konferansta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Emine Battal tarafından “Kadının İslam’da Yeri” konulu, Avukat İlayda Önal tarafından ise “Kadının Hukuki Hakları” konulu konferans verildi.

ak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(2).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(3).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(4).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(5).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(6).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(7).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(8).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(9).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(10).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(11).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(12).jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu1.jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-53-001.jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(3)-001.jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(2)-001.jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(1)-001.jpgak-partili-kadinlar-rizede-kadina-siddete-karsi-yurudu-(4)-001.jpg