AK Partili Vekillerin Belediye Başkanlığı Hayali Suya Düştü

AK Partili Vekillerin Belediye Başkanlığı Hayali Suya Düştü
Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM'deki çalışmaları eksik sandalyeyle yürütmesine sıcak bakmadığı için bazı vekillerin adaylığını askıya aldı.

Yerel ve genel seçimler arasındaki 14.5 ayı Meclis'te az sayıda sandalyeyle geçirmek istemeyen AK Parti'de 3 dönemdir vekil olanların belediye başkanlığına engel çıktı.

HAYALLER SANDALYEYE TAKILDI

AK Parti tüzüğüne göre 3 dönem engeline takılan milletvekillerinin belediye başkanı olma hayalleri de milletvekili sandalye sayısına takıldı. Belediye başkanı seçilen milletvekillerinin istifa etmeleri gerekeceğinden AK Parti genel seçimlere kadar yaklaşık 14.5 aylık zamanda Meclis çalışmalarını eksik sandalye ile sürdürmek istemiyor.

ERDOĞAN: BİZİ SIKINTIYA SOKAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son MYK toplantısında Meclis'teki milletvekili sayısının azalmasının sorun oluşturacağını belirttiği öğrenildi. Erdoğan'ın son MYK toplantısında, "Meclis'te yeni Anayasa başta olmak üzere kritik yasama faaliyetlerimiz olacak. Sandalye sayımızın azalması bizi sıkıntıya sokar" dediği öğrenildi. AK Parti kulislerinde, bu şekilde aday gösterileceklerin sayısının 4'ü geçmeyeceği ifade ediliyor.

SANDALYE SAYISI AZALACAK

Mahalli İdareler Seçimleri Kanunu'na göre milletvekillerinin başkan seçilmeleri halinde seçim sonuçlarının kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde istifa etmesi gerekiyor. Çok sayıda ismin belediye başkanı seçilmesi durumunda AK Parti'nin şu an 327 olan Meclis'teki sandalye sayısı azalacak.

15 GÜN İÇİNDE İSTİFA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB'den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Grup Başkan Vekilleri Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş aday gösterilecek isimler arasında sayılıyordu. Bu isimlerin seçilmesi durumunda 15 gün içinde belediye başkanlığı veya milletvekilliği arasında bir seçim yapması gerekecek.