AK Parti'nin en yüksek oy aldığı ilk 5 ilçe arasında İyidere ve Güneysu var

AK Parti'nin en yüksek oy aldığı ilk 5 ilçe arasında İyidere ve Güneysu var
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti'nin ülke genelinde en yüksek oy oranına ulaştığı ilk 5 ilçe arasında Rize’nin İyidere ve Güneysu ilçesi yer aldı.

AK Parti, Türkiye genelinde en yüksek oy oranına Rize ve Trabzon'da ulaştı. AK Parti'nin en yüksek oy oranına ulaştığı ilk 5 ilçenin 4'ü de Doğu Karadeniz'de yer alırken, Rize'nin İyidere ilçesi 4., Güneysu ilçesi ise 5. sırada yer aldı.

İyidere'de Saffet Mete ve Güneysu'da Rıfat Özer'in yaptığı başarılı çalışmalar ve gönül belediyeciliği iki belediye başkanının da Rize’de en yüksek oy oranına ulaşmasında etkili olurken her iki belediye başkanı da 2. kez girdikleri seçimleri kazanarak, AK Parti'nin Türkiye genelinde en yüksek oy oranı yakaladığı belediye başkanları oldular.

AK Parti'nin en yüksek oy aldığı ilk 5 ilçe şöyle:

Ordu ili Kumru ilçesi : 73,88

Trabzon ili Hayrat ilçesi: 72,37

Elazığ ili Arıcak ilçesi : 71,86

Rize ili İyidere ilçesi : 71,58

Rize ili Güneysu ilçesi : 71,36

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum