Akademisyenler Aspirin İçin Rize'de Toplandı

Akademisyenler Aspirin İçin Rize'de Toplandı
Türkiye Aspirin Araştırmaları Grubu Rize’de toplandı

Ağrı kesici (Aspirin/NSAİİ) alerjileri ile ilgili çalışmaları bulunan öğretim üyeleri, Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği İlaç Alerjileri Çalışma Grubu Sekreteri Prof. Dr. A. Berna Dursun organizasyonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya, çalışma grubu başkanı Prof. Dr. Gülfem Çelik, dernek ikinci başkanı Prof. Dr. Suna Büyüköztürk, Prof. Dr. Sevim Bavbek, Prof. Dr. Gül Karakaya, Doç. Dr. Ferda Öner Erkekol, Doç. Dr. Serhat Çelikel katıldı.

turkiye-aspirin-arastirmalari-grubu-rize’de-toplandi-1.jpg

Toplantıda, ağrı kesicilerle (Aspirin/NSAİİ) gelişen istenmeyen reaksiyonların sınıflandırılmasında kullanılan terimler ülkemizde dil birliği sağlanması için standardize edildi. Ülkemizde ağrı kesici (Aspirin/NSAİİ) alerjileri hakkında güncel veriye ulaşabilmek için çok merkezli çalışmalar başlatıldı ve ağrı kesici (Aspirin/NSAİİ) alerjileri hakkında çeşitli alt başlıklarda son bir yılda çıkan araştırmaların katılımcılara nasıl ulaştırılacağı değerlendirildi.

Ayrıca grubun “Türkiye Aspirin Araştırmaları Grubu (TAAG)” olarak adlandırılmasına ve bir sonraki toplantının 28 Haziran 2014'te yine Rize’de yapılmasına karar verildi.