Akademisyenlerden Sessiz Yürüyüş

Akademisyenlerden Sessiz Yürüyüş
Adana Tabip Odası ve Çukurova Öğretim Elemanları Derneği üyeleri, Ankara'daki Barış Mitingi'ne düzenlenen saldırıyı yakalarına "yastayız" yazılı...

Adana Tabip Odası ve Çukurova Öğretim Elemanları Derneği üyeleri, Ankara'daki Barış Mitingi'ne düzenlenen saldırıyı yakalarına "yastayız" yazılı siyah kurdele takıp, sessiz yürüyüş yaparak protesto etti.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde toplanan grup, Atatürk Anıtı'na kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Burada konuşan Çukurova Öğretim Elemanları Derneği 2. Başkanı Prof. Dr. Suat Karaaslan, "10 Ekim günü Ankara'da Barış Mitingi'ne karşı yapılan bombalı saldırı sonucu; barış isteyen, savaşa hayır diyen, demokratik bir ülke için yürüyen aydınlık yüzlü genç, kadın, erkek, çocuk yüzlerce insan katledildi. Barış Mitingi katliamını şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Daha önce Diyarbakır, sonra Suruç'ta olduğu gibi meydana gelen benzer olaylarının aydınlatılamaması bu gibi karanlık saldırıların yenisinin gelmesinin önünü açmakta, yapanları cesaretlendirmektedir. Güvenlik zafiyeti açık ve nettir. Olayların aydınlatılamaması birçok soru işareti yaratmıştır. Yetkililerin bir an önce olayın sorumlularını bulup yargı önüne çıkartması, ihmali olanların sorumluluk gereği halka hesap vermesi ve gereğini yapması gerekmektedir, bunu bir an önce talep ediyoruz" dedi.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Karaaslan, "Ülkemizde tüm insanların barış ve huzur içinde kardeşçe demokratik bir ülkede yaşaması için ayrıştırılmadan, birlik ve beraberlik ortamına bir an evvel dönülmesi gerekmektedir. Bu nedenle farklı düşüncelerin ve siyasal görüşlerin serbestçe temsil edildiği, insanların demokratik bir şekilde birbirlerini sükunetle karşıladığı, şiddet ve terörün olmadığı, insanların özgürce yaşadığı demokratik bir ülke herkesin hakkıdır. Bu dilekler ve talepler ancak demokratik güçlerin mücadelesi ve ısrarı ile gerçekleşir. Yılgınlık teslimiyet tam da karanlık güçlerin istediği ortamlardır. Bu saldırı demokratik taleplerin, haksızlıklara karşı çıkmanın, en temel insan hakkı olan demokratik protesto hakkının engellenmesine yönelik sinsi bir planın parçasıdır. İnsanların yaşama hakkının elinden alınmasıdır. Her gün terör ve şiddetin yaşandığı gencecik insanların öldüğü bir ülke durumuna geldik" ifadelerini kullandı.

"Üniversiteler olarak benzer olumsuz koşullara zamanında gerekli refleksi gösteremediğimizden dolayı bugün yaşanan olumsuzluklarda sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz" diyen Prof. Dr. Karaaslan, "Üniversitelerimize hem farkındalık hem de mağdurlara sahip çıkma sorumluluğu düşmektedir. Bir an önce bu gidişe dur demeli, üniversiteler olarak sorunlara çözüm bulma konusunda daha çok çaba harcamalı ve ağırlığımızı koymalıyız. İlk dersimizde öğrencilerimize konunun önemini, barışı ve demokrasiyi anlatarak başlayabiliriz. Barış için, barış yolunda hayatlarını kaybedenleri gözyaşlarıyla uğurlarken, ardında kalan aile ve yakınlarına sabırlar diliyor; yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Yürüyüşe, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Bektaş, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, Çukurova Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Türkmen, KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Karagöz, akademisyenler ve öğrencilerin katıldı.

Akademisyenlerden Sessiz Yürüyüş

Akademisyenlerden Sessiz Yürüyüş

Kaynak:IHA