Akarsu, İlksan Seçimlerini Değerlendirdi

Akarsu, İlksan Seçimlerini Değerlendirdi
Türk Eğitim Sen Rize Şubesi Başkanı Celal Akarsu, ilksan seçimleri hakkında sert açıklamalarda bulundu.

İşte Akarsu'nun Açıklamaları... Sandığı görünce sıvışanlar, Kaçısanlar...

İLKSAN’ da gelenek yine bozulmadı. Türkiye genelinde delegelerin yüzde 80’ inden fazlasını Türk Eğitim-Sen kazandı.
 
Burada matematiğe aykırı bir husus göze çarpıyor. Türkiye’ de zaten yok, dünya tarihini araştırmak lazım! Otuzdan fazla öğretmen sendikası varken nasıl oluyor da bir sendika, para ve sosyal sistem işlevi gören bir Sandık’ ı altı defa üst üste hem de ezici üstünlükle kazanabiliyor? Bu durum sadece üye sayısıyla, ‘‘İLKSAN güven tazeledi! Tarih, tekerrür etti!’’ demekle falan açıklanabilir mi? Eğer ortada üye sayısına eş değer bir başarı olsaydı aynı başarıyı yetkili sendikanın göstermesi gerekmez miydi? Demek ki perde arkasında iyice irdelenmesi gereken bambaşka bir hikmet var.
 
Şimdi bazılarının aklından geçmiştir, ‘‘Türk Eğitim-Sen’ in parlak bir zafer kazanmasında Eğitim Bir-Sen seçimlere katılmamasının etkisi oldu!’’ Sandık’ a iftira atmak dışında Sandık adına yapabilecekleri bir şey olduğunu ispat etmek için isterdim ki sandığı görünce kaçmak yerine onlar da seçime katılsın. Türk Eğitim-Sen’ in %60 oyla kazandığı 2012 seçimlerinden bu yana Eğitim Bir-Sen %18’ lik oy potansiyelini ne kadar geriletmiş görmüş olurduk!
 
Bahaneyi ancak ucuz zihniyetler öne sürer. Burada ciddi bir iş yapıyoruz, 265.187 Sandık üyesinin hakkını koruyoruz. İhtimaller üzerinden mugalatayla, safsatayla vakit kaybedemeyiz. Önünüzden sandığı alan mı oldu, hayır! Gösterebileceğiniz delege adayınız mı yoktu, hayır! Sandığa gitmeyin, diye kafanıza silah mı dayadılar; hayır! Sandığa gitmeme kararı aldınız, en azından belki ilk defa kendi kendinize karar aldınız, bu da sevindirici bir husustur. Resmî rakamları ortaya koyduğumuzda sonucun ne olacağı üç aşağı beş yukarı zaten belliydi. Sorumluluk almaktan, Sandık ve üyeleri adına hizmet üretmekten, elini taşın altına koymaktan kaçtınız, sandığı görünce sıvıştınız; işte bu kadar basit; eğitim çalışanları unutmaz, gün gelir hesabını mutlaka sorar.
 

Hiç kimse cebinden parasını çalan kişiye cüzdanını teslim etmez veya haklarını korumayan kuruluşa güven duymaz. Dolayısıyla yaptığınız seçimi yalnızca Türk Eğitim-Sen’ li delegelerin belirlenmesi olarak değerlendiremeyiz. Bu seçim her şeyden evvel sosyal ve ekonomik haklarınızın bir kısmını ahlak ve dirayetine teslim ve emanet ettiğiniz Sandığınıza  duyduğunuz güvenin tescillenmesidir. İşte İLKSAN’ ın en büyük serveti ne kasasındaki para, ne taşınmazları, ne üyelerine sunduğu sosyal/ ekonomik haklardır.

İLKSAN’ ın en büyük serveti, üyelerinin İLKSAN’ a duyduğu ve 6 seçimdir Türk Eğitim-Sen damgasıyla süslenen sonsuz güvendir.
 
%80’ i geçen oy oranı İLKSAN’ ı rehavete sürüklemez aksine İLKSAN; çalışmaya, yaşamımıza değerler sunmaya, Sandık üyelerinin hayatını ekonomik ve sosyal açıdan farklılaştırmaya, yeni projelerle hizmete, sosyal yardımlarıyla yüzleri güldürmeye, ikrazlarla yaraları sarmaya devam edecektir.

Yerel anlamda Rize de 13 Temsilciliğin 10 unda Türk Eğitim Sen delegeleri seçilmişlerdir.

Bakınız, bu sarı sendika nasıl sendikacılık yapıyor zaten biliyorsunuz da birde bu pencereden görünüz, yine rezil oldular, yine kendileri rezil ettiler!

Ahlak yoksunu, ağzı bozuk zat, yine her zamanki gibi yalana başvurarak Rize Merkez de 77 oy kullanıldı, 2 delegeden biri 77 diğer 55 oy aldı diye dün talihsiz bir açıklama yapmış.

Gerçekten düştükleri şu hallere üzülüyoruz, demek ki bunlarda istişare kültürü yok, sormak yok, soruşturmak yok, araştırmak yok. Bu camia için üzücü olan başkanları artık yalan söylemeye, kamuoyunu aldatmaya epey alışmış!

Bunlar dışında herkes biliyor da biz söyleyelim bunlar da öğrensin, öğretmek sevaptır.

1) Rize Merkez de 98 delege oy kullandı.

2) Merkezde seçimde 2 değil 3 aday yarıştı.

3) Ceyhun KALENDER; 92    Halit KILIÇ; 77 Hüseyin ASLAN; 5 oy aldı.

İlksan ı bir türlü ele geçirememenin stresi ile Sandığı görünce kaçışanlar, sıvışanlar, ne yapacağını şaşıranlar hala bu yenilginin şokunu atlatamamış olmalılar ki seçim sonuçlarını dahi bilmemekte, yalan yanlış sayılar ile kendisini ve bağlı bulunduğu sendikasını rezil rüsva etmekte, kurumlara saldırarak küçülmekte, ahlak seviyelerinin zaten dibe vurduğu şu dönemlerde ahlaksız söylemleri ile alçaldıkça alçalmaktadırlar.

Hatırlatalım; 2012 yılında yapılan seçimde Rize Merkez de Türk Eğitim Sen adayı 130, Eğitim Bir Sen adayı 101 oy almıştı. Kendi üyeleri dahi bu rekabete rağmen 2012 yılındaki seçimde kendi adaylarına oy vermemişti.

Daha yanı başında ki seçim sonucundan haberi olmayan, seçimlerde kaç kişinin oy kullandığını dahi öğrenmekten aciz kişilerin ortalıkta sendikacı olarak dolaşmalarına acaba kendi üyeleri ne der, bizden tavsiye; sizi temsil edenlerin bırakın sizden kendilerinden, yaptıkları işten haberleri yok.

Rize de eğitim çalışanlarına sorsak, hangi sendika yönetimi eğitim çalışanları için var gücüyle çalışıyor desek, ortaya bir sandık kursak,  inanın gerçekler ile yüzleşmek yerine masal anlatmayı tercih eden bu şahsiyetler sandığı görünce emin olun ki bu kez de yurt dışına kaçarlar.

Gerçekten samimiyetimle söylüyorum sendikacı olduğunu düşünen bu zavallılara camia olarak üzülüyoruz, seçimden, sandıktan arkalarına dahi bakmadan kaçan, öğretmenler odasına giremediği için kendi üyeleri tarafından okullarda eleştirilen, bir okula gidince sadece müdür veya müdür yardımcıları ile çay içen, öğretmenlerin sorduğu sorulara cevap dahi veremeyen, zorla üye yapılan memurlara, yardımcı personellere selam vermeyen şahsiyetler, eğitim çalışanları arasında fitne tohumu atanlar, her platformda demokrasi sandık çığırtkanlığı yapanlar utanmadan -ki yüzü olan utanır- kalkıp “sandık sandıkta düzelir sanma”  diyerek 265 bin ilksan delegesinin iradesine ipotek koymaya kalktılar, delegeleri aşağılarcasına akıl üstünlüğü sergilemeye çalıştılar, yetkiliyiz diyerek ortalıkta dolaşıp kendi üyelerinin dahi sandıkta kendilerine oy vermeyeceklerini bildikleri için seçime girmeye cesaret dahi edemediler, kendilerine hiçbir dönem yetki vermeyen ilksan delegelerini hiçe sayma gayretinde bulundular.

Sonuç; Delege, sandığı görünce sıvışanlara tokadı bir ters bir de düz vurdu, Ülke genelinde %80 oranında yine İLKSAN ı Türk Eğitim Sen e emanet etti, altıncı defa İLKSAN yine emin ellerde, Türk Eğitim Sen de.

Bu minvalde seçilen delege adaylarımızı tebrik ediyor; seçimde emeği geçen, katkıda bulunan tüm üyelerimize ve İLKSAN üyelerine teşekkür ediyoruz.