Akçaabat’ta Ulusal Resim Çalıştayı

Akçaabat’ta Ulusal Resim Çalıştayı
Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlenen 4. Ulusal Resim Çalıştayı 24 ressamın katılımıyla başladı.

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlenen 4. Ulusal Resim Çalıştayı 24 ressamın katılımıyla başladı.

Kültür ve Sanat faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Akçaabat Belediyesi 1 ay kadar önce başarı ile gerçekleştirdiği Uluslararası Festival Organizasyonun ardından şimdi de Ulusal Resim Çalıştayının 4.'sünü başlattı.

Yurdun farklı bölgelerinden ve Trabzon'daki sanatçıları bir araya getiren çalıştayda ressamlar birçok medeniyetin kalıntılarını barındıran ilçemize ve yöremize kısa sürede çağdaş sanat eserlerinin kazandırılması için çalışacaklar. 26 Ağustosa kadar devam edecek çalıştayda Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi atölyeleri ressamlara ev sahipliği yapacak ve aynı zamanda misafir sanatçıların konaklamaları da bu okulda yapılacak.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu atölyede ressamlara ziyarette bulunurken, yapılan atölye çalışmalarını da yerinde incelediler.

Belediye Başkanı Şefik Türkmen, "Çok güzel eserler ortaya çıkmaya başladı. İlçenin tanıtımı açısından bu çalıştayı çok önemsiyorum. Akçaabat'ımızın böyle bir sanat organizasyonuna ev sahipliği yapması bizim için gurur kaynağı. Farklı bakış açıları ile ortaya çıkacak sanat eserleri bizleri heyecanlandırıyor. İnanıyorum ki çalıştay verimli bir şekilde geçecek ve ressamlarımız burada çok güzel eserlere imza atacaklar. Çalıştaya katılan sanatçılarımıza teşekkür ederim" dedi.

Çalıştaya katılan sanatçılar yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken "Akçaabat'a gelmekten çok mutlu olduk. Çok güzel bir ortamda çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Şefik Türkmen'in sanata değer veren bir insan olması bizlerin rahat bir ortamda çalışmasını sağlıyor. Belediye Başkanımıza, Güzel Sanatlar Lisesi yönetimine ve bize her türlü kolaylığı sağlayan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personellerine teşekkür ederiz" dediler.

Sanatçı ve ressamlara verdiği desteklerle tanınan Eski Bakan Faruk Nafız Özak'da ressamları atölye de ziyaret ettikten sonra, tüm sanatçılara akşam yemeği verdi.

Akçaabat’ta Ulusal Resim Çalıştayı

Akçaabat’ta Ulusal Resim Çalıştayı

Kaynak:IHA