Akdemir: “Bu Seçim, Rize’nin Kaybettiği Yılları Geri Kazanma Seçimidir”

Akdemir: “Bu Seçim, Rize’nin Kaybettiği Yılları Geri Kazanma Seçimidir”
Saadet Partisi Rize Belediye Meclis Üyesi Adayı Bülent Akdemir, ”AK Parti iktidarı döneminde 15 yılda Rize’de dişe dokunur hiçbir şey yapılmadı” dedi.

Saadet Partisi Rize Belediye Meclis Üyesi Adayı Bülent Akdemir, Saadet Partisi’nin bu milletin vicdanının sesi olduğunu ve Rize’nin de yerel yönetimde adil, dürüst ve vicdanlı bir sese ihtiyaç duyduğunu belirterek , 31 Mart yerel seçimlerinin Rize’nin kaybettiği 15 yılı geri kazanma seçimi olduğunu kaydetti.

15 yılda Rize’de dişe dokunur hiçbir şey yapılmadığını ifade eden Akdemir, yaptığı açıklamada, “10 numara projeler deyip bizden oy isteyenler o oyu aldıktan sonra kayboluverdiler ve çalışma olarak önümüze park bahçe, ışıklandırma çalışmalarını sürdüler. Şimdi karşımıza çıkıp doğru düzgün bir proje bile sunamıyorlar. Çünkü halk o projelerin lafta kaldığını gördü. Sadece beka diyebiliyorlar artık. Belki kendilerini kandırabiliyorlardır ama Rizeli bu bekanın kendilerinin koltuk bekası, rant bekası olduğunu görüyor artık. Projeleri geçtik. Geçilmez belki ama mecburen geçtik. İmarda, kamulaştırmada adaletsizlikler almış başını gidiyor. Çarpık yapılaşma her yerde. Bugün sahilden Rize’ye bakın bu çarpıklığı rahatlıkla görebilirsiniz. Dışarıdan gelen insanın gördüğü ilk yer olan terminalimiz çürümeye bırakılmış. Bu dışarıdan gelen insanlar diyoruz ya. O insanların büyük kısmını tatilde Rize’ye dönen, Rize’de iş olanağı bulamadığı için başka şehirlere göç etmiş insanlar oluşturuyor. Daha Rize’de Rizeliyi doyuracak bir tane bile yatırım yapılmadı. Bu seçim, Rize’nin kaybettiği 15 yılı geri kazanma seçimidir.” şeklinde konuştu.

Akdemir, Rize’de kamulaştırmalarda kul hakkının gözetilmediğini ve insanların mağdur edildiğini kaydederek, “Allah-u Teala Nisa suresinde buyuruyor ki ‘Allah size, mutlaka emanetleri ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder.’ Rize’de kamulaştırma sorunları yaşandı. İşin ehli olmayan ve adaletle hükmedemeyenler bu kamulaştırmayı yaparken vatandaşlarını mağdur ettiler. Mesela 300 bin liralık evi kamulaştırıp sahibine 100 bin lira verdiler. Öyle oldu ki üç evini birden kamulaştırdıkları vatandaşa verdikleri para Rize’de bir ev almaya bile yetmedi. İşte bunlar hep kul hakkı. Bugün inançlı kesim diye oy verilen insanlar daha kul hakkını bile gözetmezken, halkına adil ve kucaklayıcı olamazken beka sorunu var deyip yeniden oy istiyorlar. Hiçbirinin ağzından bir hata yaptık ve bu hataların düzeltilmesine yönelik çalışmaları yapmaya başladık sözünü duyamazsınız. Çünkü kibirleri bu sözü söylemelerine manidir. İnşallah Saadet Partisi olarak halkımızın oylarıyla Rize Belediyesi’ni aldığımızda ilk önce yapacaklarımız işleri ehline vermek, adil ve dürüst olmak olacaktır.” dedi.

31 Mart seçimden Saadet Partisi’nin Rize’de zafere ulaşacağına inandıklarını belirten Rize Belediye Meclis Üyesi Adayı Bülent Akdemir, “Rizelilerden, iki oy fazla almak için çirkefleşip iftira atanlara taviz vermemelerini rica ediyorum. Bu şehir bizim şehrimiz. Şehrimizi düzeltmek ve büyütmek bizim elimizde. Zaten hakkımız olanı almak için kimsenin lütfuna ihtiyacımız yok. Kibir kulelerini birlikte yıkacağız. İnşallah 1 Nisan günü itibariyle adil ve dürüst bir yönetimle Rize’yi kendi kendine yeten, evlatlarına aş verebilen ve hak ettiği gibi yaşamalarını sağlayan bir şehre dönüştüreceğiz. Bunu yapabileceğimize inanıyorum, Rizeli de bize inansın ve desteğini esirgemesin. Herkesi hürmetle selamlıyorum.” diye konuştu.