Akgül, Kamulaştırma Mağdur Etmeyecek

Akgül, Kamulaştırma Mağdur Etmeyecek
MHP Rize Belediye Başkan Adayı Dr.Zelkif Akgül, kamulaştırmalarda mağduriyetlerin yaşandığını, vatandaşları asla mağdur etmeteceklerini söyledi.

MHP Rize Belediye Başkan Adayı Dr.Zelkif Akgül Karayolları 10.ncu Bölge Müdürlüğünce yürütülen Güney çevre yolu kamulaştırma çalışmaları nedeniyle Müftü Mahallesi ve Gülbahar Mahallesinde incelemelerde bulunarak kamulaştırma mağduru vatandaşlarla bir araya geldi.

Özellikle Gülbahar mahallesinde 80'nin üzerinde konut sakinin aldıkları son derece düşük kamulaştırma bedelleri ile evlerinden oldukları halde eşdeğer bir konut alamadıkları , sokakta kaldıklarına dair yoğun şikayetlerle karşılaştı.

Dr.Zelkif Akgül AKP hükümetinin Kamulaştırma Kanununda yaptığı değişikliklerle vatandaşın hak arama özgürlüğünü ve mülkiyet hakkını elinden aldığı , yerel yöneticilerinde kamu yatırımları için vatandaşların taşınmazlarını gerçek değerinin çok altında almaya çalıştıklarını , bilirkişilere kamulaştırma bütçesine göre düşük bedel verilmesi için baskı yapıldığını söyledi.

Akgül 53 seçim vaadi arasında yer alan Kamulaştırmayla ilgili vaadlerini anlatarak Kamulaştırmalarda vatandaşın asla mağdur edilmeyeceğini , hangi kurum olursa olsun Taşınmazların gerçek değerinden ve yargılamaya gerek olmadan uzlaşmayla kamulaştırma yapılacağını söyledi.

Doktor Zelkif Akgül Konutları kamulaştırılan ve dairesinin değerini alamayan 80 ev sahibine kamulaştırma bedeli yerine daire verilmesinin ve değer farkının uzun vadeli ve düşük taksitlerle ödenmesinin sağlanacağının ve TOKİ konutlarında bu kişilere öncelik sağlanacağının sözünü ve müjdesini verdi.

Vatandaşların ciddi ve büyük mağduriyetlerine ve feryatlarına rağmen halkın protesto gösterisi ve yürüyüş yapmak ve imza kampanyası düzenlemek bir yana kendisiyle çektirdikleri fotoğrafların dahi yayınlanmamasını istediklerini söyleyen Akgül AKP'nin yarattığı korku ve tehdit dalgasının insanımızı sindirdiğini , hakkını dahi arayamaz hale getirdiğini söyledi ve Timya vadisi ile Fener mahallesinde ki üniversite kampüsü kamulaştırmalarında yaşanan mağduriyetlere dikkat çekti.