Akhisar Maçındaki Rizespor Taraftarları Cezayı Galatasaray Maçında Çekecek

Akhisar Maçındaki Rizespor Taraftarları Cezayı Galatasaray Maçında Çekecek
Rizespor- Akhisar Bld. maçında her iki kale arkası ile maraton tribününde yer alan taraftarlar, çirkin ve kötü tezahürat dolayısıyla verilen 1 maçlık kart bloke cezası nedeniyle Galatasaray maçında tribünde yer alamayacak.

Rizespor'un Spor Toto Süper Ligin 9. Haftasında evinde Akhisar Belediyespor'a 2-0 kaybettiği karşılaşmada dağ ve deniz kale arkası ile maraton tribününde yer alan taraftarların kötü ve çirkin tezahüratları nedeniyle passolig kartlarına PFDK tarafından 1 maçlık bloke cezası konuldu. Bahse konu olan karşılaşmada her iki kale arkası ile maraton tribününde yer alan taraftarlar, kartlarına uygulanacak 1 maçlık bloke cezasını Rizespor'un 7 Kasım Cumartesi günü saat 19:00’da Rize'de karşılaşacağı Galatasaray karşılaşmasında çekeceği için dev maçta tribünlerdeki yerlerini alamayacak.

PFDK, verilen cezayı geride bıraktığımız haftada şu şekilde duyurmuştu: Ç. RİZESPOR A.Ş.'nin, 23.10.2015 tarihinde oynanan Ç. RİZESPOR A.Ş. - AKHİSAR BLD. GENÇLİK VE SPOR Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KALE ARKASI DAĞ, KALE ARKASI DENİZ VE MARATON tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine karar verilmiştir.